La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Artistes / Empreses > Coral Càrmina

Coral Càrmina

Fundada l’any 1972 pel mestre Jordi Casas i Bayer, la Coral Càrmina ha esdevingut un dels cors de refèrencia en el món coral català en els darrers 40 anys. Des del 2013, Daniel Mestre n'és el director.

 

La coral ha estat dirigida en diferents etapes per J Pons, F Guillén, J Vila, A Cañamero, M Ríos, F Marina i G Sierra. Des del 2013, Daniel Mestre n’és el director.

El cor ha treballat també amb directors de prestigi internacional com Edmon Colomer, Laszlo Heltay, Christopher Hogwood, Antoni Ros Marbà, Salvador Mas, Andrew Parrott o Ton Koopman, entre molts altres.

El seu repertori abasta des de la polifonia medieval fins a les composicions més actuals, però la Coral Càrmina ha tingut sempre un interès especial pels compositors catalans contemporanis, com mostra la seva participació en l’estrena d’obres de F. Mompou, F. Homs, M. Valls, J. Guinjoan, J. Soler, X. Benguerel, Brotons, León, j. Vila i Carbonell. 

Des del 1986 fins al 2002 fou el cor col·laborador de l’Orquestra de Barcelona i Nacional de Catalunya, amb la qual va interpretar més de 75 obres simfonicocorals en més d’un centenar de concerts.

El cor ha actuat arreu de Catalunya, a l’Estat Espanyol i en diferents països d’Europa. En són destacables la seva participació en la inauguració dels Auditoris de Barcelona i de Madrid o en l’acte d’Obertura dels Jocs Olímpics de Barcelona’92; i, més recentment, com a cor convidat en cicles de gran prestigi.

Ha realitzat diversos enregistraments entre els quals destaquen “Tosca”, “L’alta naixença del rei en Jaume” de Gerhard, “A vision of Ariel” de Saminsky, el “Psalm 126″ de Philip Glass, l’”Stabat Mater” de Brotons i “El Llibre Vermell” de X. Benguerel.