La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Artistes / Empreses > Jordi Casanova i Barberà / TENOR

Jordi Casanova i Barberà / TENOR

Nascut a Reus, Jordi Casanova és tenor líric d'òpera, oratori i Lied. Actua en les grans teatres de Catalunya, Espanya i Europa.

Inicia els estudis de violí i solfeig amb Maria Massià i Carbonell. Posteriorment emprendrà la carrera de cant al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, sota el mestratge de Myriam Francheri i Manuel Garcia Morante. Obté el titol superior de Cant al Conservatori Superior del Liceu. Amplia llur formació amb la soprano Carme Bustamante. També ha treballat amb Cindee Sunner i Kurt Widmer

Llicenciat en Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha estat professor titular de la Facultat de Psicologia y Ciències de l’Educació Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull, de Barcelona (1987-2000).

En el terreny de la lírica ha interpretat, entre d’altres, les òperes Il Giovedí GrassoRitaDon PasqualeLa Fille du RégimentIl Barbiere di SivigliaLe nozze di FigaroDie ZauberflöteDon GiovanniIl Mondo della Luna, El Giravolt de Maig i La Bèlle Helène.

En el terreny de l’Oratori ha cantat obres de Bach, Haendel, Vivaldi, Mozart, Carpentier i un gran nombre d’autors catalans del període barroc i clàssic.

Ha enregistrat els CD’s “Barroc Català del segle XVIII”, “Missa en La Major” de Francesc Juncà , “Obra Vocal de J.M.Ruera”  i “La Polka Roja” opereta de d’A.Cohí Grau.

Ha cantat en els principals teatres i sales de concert de Catalunya i Espanya, i també ho ha fet a Alemania, França, Andorra, Itàlia i Israel.

Des de 2001 participa habitualment en les produccions del Gran Teatre del Liceu  i en les programacions Infantils i Familiars del mateix Teatre.

 

 

Arxius adjunts