La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Artistes / Empreses > Lapislàtzuli Editorial

Lapislàtzuli Editorial

 

Som una editorial en llengua catalana, petita, lleugera, amb poc pes. Som independents i treballem sense intermediaris.

Enmig d’un oceà de llibres, l’aposta de Lapislàtzuli Editorial és treure a la llum obres úniques, diferents, d’un alt valor literari o humà.

El lapislàtzuli és una pedra preciosa difícil de trobar. Molt apreciada des de l’antiguitat, existeixen dos únics jaciments a Xile i a l’Afganistan i les seves mines són explotades amb procediments molt semblants a com es feia fa milers d’anys: amb unes bones dosis de paciència i perseverança.  

Naixem amb l’objectiu de trobar la veta de lapislàtzuli, un bon grapat de joies literàries, ja siguin antics tresors oblidats o nous autors amagats o ignorats.

Pretenem recuperar el treball artesanal, les relacions a l’antiga amb creadors i llibreters, cuinar cada llibre com un projecte únic, sense presses ni precipitacions, i cuidar tot el procés per viure una aventura conjunta que permeti brillar l’obra com es mereix.

Tant és la nacionalitat de l’obra o de l’autor, anem a la recerca de la joia a qualsevol punt del món.

Tant és el gènere. L’objectiu no és confeccionar col·leccions sinó elaborar una col·lecció única sota el denominador comú de la qualitat literària, un manoll de llibres escollits que il·luminin les prestatgeries del lector.  

Arxius adjunts

Aparador

 • Literatura

  Nus baixant una escala

  Antonina Canyelles baixa una escala, baixa completament nua de la mà del seu pare, una escala de pedra viva, sense baranes, una escala austera que baixa cap a la foscor, qui sap si cap a una mena de llum encegadora, una escala que entra en una cova insondable i última, un ingrés al manicomi, a l’epicentre de la terra, la nuesa més absoluta de l’ésser, el final del trajecte.

  Preu: 18,00€

 • Literatura

  RELATS D'UNA SELENITA (EN LA MENOR), Bego Olivas

  Fosc i lluminós a parts iguals, Relats d’una selenita (en la menor) ens mostra una narradora curosa i curiosa, una habitant de la lluna que observa el mirall trencat de les pors i n’extreu la poesia d’una dona compromesa. Acompanyada la narració per aquest to musical del títol, propi del blues i de les cançons tristes, el llibre que teniu entre les mans us submergirà en aquelles petites anècdotes quotidianes que ens converteixen en indolents, en porucs, també en malvats. Evocació de memòries i també de fotografies antigues, el temps del conte breu hi és present per ser comprès i per ser alhora pervertit, en aquesta opera prima d’una autora aixoplugada sempre sota un roure centenari. Bego Olivas (Olot, 1969) fa de la seva literatura un relat de vida. No existeix en ella cap subterfugi ni cap covardia davant de l’amor, el record, la soledat o fins i tot la violència. Potser per això en cada un dels 10 relats hi roman una tranquil·la perspectiva, una lenta cadència, una certa forma de saviesa.

  Preu: 12,00€

Veure aparador