La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Artistes / Empreses > PETITA COMPANYIA LÍRICA DE BARCELONA

PETITA COMPANYIA LÍRICA DE BARCELONA

La Petita Companyia Lírica de Barcelona actua cada dijous a l’Espai Barroc, ubicat al Palau Dalmases del carrer Montcada, al cor del Born. Barcelona. Està integrada per reconeguts cantants d’òpera i dirigida per la pianista Elke Sanjosé. 

A més de les periòdiques actuacions que ofereix al Palau Dalmases, col·labora des de fa anys al Festival Sitgestiu, presentant gales líriques al Museu Romàntic i òperes de butxaca (La Bohème, La traviata, L’elisir d’amore, Rigoletto, Don Pasquale) al Palau Maricel de Sitges.

Presentem l’òpera sense disfressa. Amb un atrezzo i decorats mínims, som capaços d’acostar les obres líriques com no acostumen a veure’s. La veu, la música i el treball actoral són els elements que ens han permès aconseguir que un públic nombrós i heterogeni conegui l’òpera de primera mà.

 

Nits d’òpera

Som especialistes en distàncies curtes. Les àries i conjunts operístics són interpretats envoltant literalment l’espectador.

Abans de cada peça musical descrivim i posem en context les obres, de manera que el públic, deixant-se endur per la sensualitat de Carmen, l’astúcia de Don Giovanni, la tendresa de Mimi o la desimboltura de Figaro, pugui gaudir d’una experiència operística única.

 

Òperes de butxaca

Sense la gran escenografia que podem trobar als teatres, la música, la veu i l’expressivitat prenen tot el protagonisme. Quan escurcem la distància amb l’escenari, cada paraula arriba directament a l’espectador. Reduïm les òperes i les interpretem amb piano, afegint un fil conductor que pot ser un narrador extern o bé un dels personatges de l’òpera. Així, el públic no expert no ha de tenir por de perdre’s cap detall de l’argument.

Arxius adjunts