La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Artistes / Empreses > Quim Bonal > Aparador de Quim Bonal > Nou programa per al 2015: De l’Impressionisme Català al Rus: Mompou / Moussorgsky

Nou programa per al 2015: De l’Impressionisme Català al Rus: Mompou / Moussorgsky

A la primera part les Variacions sobre un tema de Chopin, de Frederic Mompou (1893-1987) i a la segona part els Quadres d’una exposició de Modest Moussorgsky (1839-1881). Un programa interessantíssim, En Mompou i, més concretament en les variacions sobre el tema de Chopin hi és la influència de Gabriel Fauré. D’aquí que l’obra tingui trets impressionistes. Quan escoltes les dues obres, tens la sensació d’estar dins d’un marc d’imatges i cadascuna reflecteix o evoca una sensació diferent. Així mateix, si l’obra de Moussorgsky és clarament una exposició de quadres, la de Mompou ho podria ser també perquè cada variació reflecteix un estat anímic que es pot traduir en una imatge pictòrica. D’aquesta manera, podem entrellaçar les diferents disciplines artístiques (música, pintura) i crear a més d’un programa musical, una exposició de diferents pintures per on l’oient s'hi pot passejar i anar gaudint de la seva imaginació.

El perfil de l'artista:

  • Quim Bonal

    Música ➤ Pianistes ➤ Clàssica

    Per a mi la música consisteix en la unió dels elements oposats dels sons fent destacar les seves diferències, no per simple façana, més aviat per ressaltar cada detall, cada minuciositat que els uneix i fa que aquell moment sigui viu, etern.

    (Necessites javascript per veure aquest correu-e) | 644376919