La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Artistes / Empreses > Rita Udina. Conservació i restauració d'obra gràfica i llibres > Notícies de Rita Udina. Conservació i restauració d'obra gràfica i llibres

Notícies de Rita Udina. Conservació i restauració d'obra gràfica i llibres

 1. 27/05/2015
  Hem de témer els bibliòpates? O potser els hem de fer un monument? Qui són? Alerta! Perquè poden ser entre nosaltres… o fins i tot nosaltres ho som?! Us convido a llegir el cas del llibre lacat, per conèixer millor aquests personatges…
  Arxivat a: Artesania, Arts plàstiques, Restauració, Cultura Popular, Humor, Literatura, Relats, Serveis associats a l'art
 2. 20/05/2015
  Els ciclistes de Sants van arribar al taller garranyigant, més que no pas pedalant! Estrips, fòxing, enfosquiment, fragilitat, acidesa… Tots aquests danys han estat curosament tractats perque puguin fer meta esplendorosos a l’arxiu de Sants-Montjuïc, on estan exposats. Perquè, qui diu que en apropar-se a la vuitantena no es pot fer goig o anar en bicicleta? Fixeu-vos sinó amb en Ricardo, el ciclista… qui l’ha vist, i qui el veu: dóna una catalana volta, i les que faci falta, a cartells molt més joves!
  Arxivat a: Arts plàstiques, Exposicions, Restauració
 3. 10/12/2014
  De pas per Madrid… que se’ns endugui el dimoni si no fem una visita a la Biblioteca Nacional!
  Arxivat a: Arts plàstiques, Restauració, Música, Antiga, Exposicions
 4. 02/12/2014
  Fototertúlia: El mirall de plata en la conservació de fotografies Propera fototertúlia a Fotoconnexió: El mirall de plata en la conservació de fotografies. El dilluns 1 de desembre, a les 19h, al Cercle Artístic Sant Lluc. Xerrada a càrrec de Jordi Mestre i Rita Udina.
  Arxivat a: Art i Consciència, Arts plàstiques, Restauració, Audiovisuals
 5. 10/11/2014
  Sempre em sorprèn quan els arxivers troben documents inesperadament al seus arxius: Que ho havien perdut i no ens ho deien? O és que no saben el què tenen?
  Arxivat a: Arts plàstiques, Restauració, Art i Consciència, Artesania
 6. 05/11/2014
  Ús de BluTack en papers? Mai! Exemple de restauració d'un document del patrimoni industrial de l'Arxiu Municipal del Districte Les Corts.
  Arxivat a: Art i Consciència, Artesania, Arts plàstiques, Restauració, Serveis associats a l'art
 7. 27/10/2014
  No m'agrada molt tenir llibres sobre la guerra, però he de reconèixer que aquest és especialment bonic. Que l'enquadernació sigui en vellut em va semblar tot un repte de cara a la seva restauració, que per la restano ha tingut majors complicacions. Exposo la restauració d'aquest llibre pels maldecaps que m'ha donat quant a la resolució de les parts perdudes, les incrustacions en fusta. El laboriós treball de talla i el fet que la pèrdua fos considerable, sumat a que mancava un original del que copiar en bona part de les peces absents (els quatre escuts de les cantonades eren diferents) complicava bastant l'assumpte.
  Arxivat a: Restauració, Arts plàstiques, Serveis associats a l'art
 8. Rita Udina al seu taller de restauració de Premià de Mar
  15/10/2014
  La recuperació de la memòria (II): dialogant amb Rita Udina, restauradora d'obra gràfica. Entrevista a càrrec de Fernando Betancor, arxiver i documentalista.
  Arxivat a: Entrevistes, Restauració, Serveis associats a l'art, Art i Consciència, Artesania, Arts plàstiques
 9. Procés de restauració
  02/10/2014
  Aquest mapa de Catalunya és de 1936, tot just esclatava la guerra civil espanyola. Tot restaurant-lo, ens sembla com si estiguessim restaurant també la mateixa Catalunya!
  Arxivat a: Arts plàstiques, Restauració, Art i Consciència, Artesania