La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > SOROLLA

Revista

SOROLLA

19/06/2014

“Sorolla. El color del mar” és l'exposició que podeu veure al CaixaForum des del 11 de juny fins al 14 de setembre.

 

 

Es tracta d'una selecció de 80 obres que provenen dels fons del Museo Sorolla, Museo Carmen Thyssen i també de col·leccions particulars.

Us animem a anar-hi! No us la perdeu!

La mirada del pintor, la seva capacitat de captar la llum de l'estiu a les platges de València, la llum del sol sobre el mar –també a les Balears i al nord d'Espanya– és una bona raó per anar-hi. També ho és el títol –molt ben trobat– de l'exposició: el color del mar.

Potser amb això ja n'hi hauria prou, però encara hi ha més.

Si hi aneu, hi trobareu l'obra d'un pintor que tot fent memòria de la pròpia felicitat i llibertat a les platges de la seva infantesa, la perpetua per a tots nosaltres. Segur que us hi reconeixeu!

De passada, deixeu-vos enlluernar no només per la claror de l'estiu, sinó també per la inquietud constant i inacabable del mar. Aquest és un dels grans reptes que Sorolla assumeix i resol amb un traç gruixut i rapidíssim. Hi veureu l'aigua en moviment.

Però no hi ha res estàtic als quadres d'aquest gran mestre. Ni l'aigua ni els núvols ni, sobretot, les figures humanes. Les dones caminen o miren, els nens juguen, neden o ploren, la mare aguanta la criatura al braç i amb l'altra mà atura el sol. En tots els casos és el gest captat en un instant. És la mateixa vida que passa, allò que no us podeu perdre.

 

Roser Atmetlla

Escriptora i editora de Promoartyou

comments powered by Disqus