La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > RECORDEM: Curs de PAPER FET A MÀ. Iniciació i tècniques bàsiques

Revista

RECORDEM: Curs de PAPER FET A MÀ. Iniciació i tècniques bàsiques

Diàleg amb les fibres i l'aigua
Gravat japonès sobre l'elaboració del paper
Lurdes Civit. Obra feta amb paper
Lurdes Civit. Obra feta amb paper
26/01/2015

Classes adreçades a artistes, educadors/es i a totes aquelles persones interessades en les tècniques artístiques i artesanals del paper com a mitjà d’expressió. Curs de 18h. El paper com a medi d’expressió. Febrer 5, 12, 19, 26 i Març 5 i 12 de 2015 al TALLER DE 4 PINTORS.

 

A partir d’una aproximació a l’invent del PAPER coneixerem els seus orígens i la seva història.
Descobrirem què és el paper, els estris i materials necessaris per a la seva fabricació artesanal: fibres papereres, coles i aglutinants, pigments, la forma, la pila holandesa…
Aprendrem els mètodes per a la formació de fulls de paper: preparació de la polpa, formació del full, premsat, assecatge…
Experimentarem amb diferents tècniques que ens ajudaran a potenciar la nostra creativitat.


METODOLOGIA

Partirem tant de la teoria com de l’experimentació amb el color, laminacions, collage, reserves i textures… per aplicar-ho en alguns objectes quotidians.


PROGRAMA

  • 1a. classe: Presentació del curs. Explicació teòrica de la història del paper, mètodes de fabricació, materials i estris bàsics. Demostració pràctica d’un full de paper.
  • 2a. classe: Les fibres papereres. Treball de les textures amb la pasta de cel·lulosa. Elaboració de papers i experimentació amb diferents elements.
  • 3a. classe: El color. Explicació teòrica del color i el pigment. Experimentació amb polpes de diferents colors i treball amb capes.
  • 4a. classe: Pastes amb elements diversos.Incorporació de fils, fulles, elements naturals, etc. Reserves. Elaboració d’una plantilla amb formes personals.
  • 5a. classe: Manipulació del paper. Enquadernacions i acabats senzills per a l’elaboració de diferents objectes: carpetes, llibretes, etc. Realitzacions amb els papers de cada participant del curs.
  • 6a. classe: Impressions o elaboració d’unaforma personal (amb un cost addicional pel material).

 

Professora: Lurdes Civit, escultora i artista del paper. Formada durant més de deu anys amb especialistes internacionals del paper com Salvador Alibau, Elaine Koretsky, Laurence Barker, Gangolf Úlbrich, John Gerald, i amb els mestres japonesos Shingo Nishimura, Tsuyoshi Nakahara, entre d’altres.
Treballa en la seva escola-taller LA CASA DEL PAPER, entre Barcelona i Banyoles. Realitza cursos de creativitat a partir de les tècniques d’elaboració artesanal del paper per a artistes i diferents col·lectius.
La seva obra s’engloba dins el corrent artístic conegut com “Art-paper”. En aquest corrent, el paper no és un simple suport passiu dins la globalitat de l’obra , sinó que en forma part integral i n’és l’element (el material) principal.

 


Curs de 18 hores de classe.


Horari: Dijous 5, 12, 19, 26 de febrer i 5, 12 de març de 2015.
Matí de 10’30 a 13’30 h.


Preu: 156 €. Inclou tots els materials: pasta de cotó, pasta de lli, agent encolant, agent retentiu, pigments líquids i friselines. (Caldrà afegir el preu de la forma pròpia, en cas que es vulgui realitzar)

 

On?

TALLER DE 4 PINTORS

Classes de Pintura i Dibuix. Barcelona

c/ Portaferrissa 16. 08002 Barcelona. - 933 183 148

 
 

Per a més informació:

Curs de paper

Bloc de Lurdes Civit


comments powered by Disqus