La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > El Centre Cívic Banyoles acull una exposició de pintura SUMI-E de l’artista Lurdes Civit

Revista

El Centre Cívic Banyoles acull una exposició de pintura SUMI-E de l’artista Lurdes Civit

21/03/2015

El Centre Cívic Banyoles acull una exposició de pintura SUMI-E de l’artista Lurdes Civit. La mostra es podrà veure fins a finals de març, i en motiu del Dia Internacional de la Dona es farà un taller demostratiu d’aquest art.

Lurdes Civit


Què és la tècnica SUMI-E? 

La tècnica Sumi-e és una tècnica d’origen xinès de pintura a tinta, que els monjos budistes van introduir al Japó al segle XV. Com la cal·ligrafia, de la qual el Sumi-e és una variació, aquest art ensenya a alliberar el talent interior tot deixant a un costat els pensaments.

El veritable sentit del Sumi-e, així com de les arts zen, no consisteix a realitzar obres d’art o aconseguir unes habilitats tècniques, sinó que és la pràctica en si. No es tracta d’arribar a cap fi, sinó que el més important és el camí.

L’exposició, a càrrec de l’artista Lurdes Civit, es va inaugurar a finals de gener, i es podrà veure al Centre Cívic Banyoles fins al 31 de març. La directora de l’equipament, Anna Pujolar, ha explicat que el dia 9 de març, en commemoració del dia internacional de la dona treballadora, es farà una demostració del procés creatiu de la pintura Sumi-e de la mà de l’artista. Pujolar ha avançat que aquesta activitat serà un tastet del curs de pintura Sumi_e que s’ofertarà el pròxim trimestre.

Lurdes Civit és escultora, pintora i artista del paper. Dirigeix La casa del paper i ha treballat amb especialistes internacionals del paper i amb destacats mestres japonesos. Treballa en el seu taller entre Barcelona i Banyoles, i realitza cursos de creativitat, pintura i elaboració artesanal de paper per a artistes i diferents col·lectius.

L’exposició d’art Sumi-e es pot visitar al Centre Cívic Banyoles en horari de les 3 de la tarda a les 10 de la nit.

 

Podeu escoltar l'audio amb l'entrevista feta per Ràdio Banyoles, en aquest enllaç

 

 -----------------------------------
 
Aqui teniu l'entrevista en directe d'ahir a Tv Girona... Si em voleu veure comença al min 41...
Espero que us agradi! 

Lurdes Civit


comments powered by Disqus