La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > TORNA LA PRIMA COBLA, aquesta vegada a Palafrugell!

Revista

TORNA LA PRIMA COBLA, aquesta vegada a Palafrugell!

23/03/2015

El 27 de març, la soprano Indira Ferrer-Morató, amb Antoni Mas, al piano i amb la cobla La Principal de La Bisbal ens tornaran a oferir aquest magnífic repertori que fa posar el públic dempeus!

 

Sabem el que us recomanem perquè...

El passat 1 de febrer van fer aquest mateix espectacle, al Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramanet i dues persones de l'equip de Promoartyou el vam anar a veure.

Teníem curiositat per saber en què consistia aquest concert anomenat La Prima CoblaEl nom és encertat: "Prima" de "Prima Donna", perquè hi ha una soprano i Cobla perquè també hi ha una "Prima" o Primera Cobla com és La Principal de la Bisbal.

La Cobla va començar fent ella sola unes sardanes d'absolut lluïment i molt difícils de poder sentir en concert, donat que els solistes Lluís Pujals (tible) i Ferran Milàs (tenora) van fer reals acrobàcies amb els seus respectius instruments, aconseguint frases musicals aguantades amb la respiració que semblaven impossibles.

Tot seguit s'hi van incorporar Indira Ferrer- Morató, amb la veu i Antoni Mas, al piano que, juntament amb la Cobla, van saber interpretar un repertori que va anar cada vegada més in crescendo en intensitat.

Van sonar peces tradicionals catalanes (recodem unes Muntanyes regalades, cantades amb una extrema sensibilitat), havaneres, com ara La Paloma, i El Vallespir, de la Cançó d'Amor i de Guerra,... per passar, ja a la segona part del concert, a interpretar repertori internacional, amb cançó francesa, òpera, bolero,  música de pel·lícula i un Carnaval de Venècia on va lluir novament un altre solista de la cobla, en Pere Rabasseda, tocant el flabiol.

En aquesta segona part, Indira Ferrer-Morató va tornar a destacar interpretant de manera magistral l'Havanera i Seguidilla de l'òpera Carmen, de Bizet i també La Sardana de les Monges i És la Moreneta, aconseguint fer aixecar el públic de les seves butaques, aplaudint entusiasmat.

Per a aquells amants de la lírica i també del so de la cobla i de la música catalana, aquest  és un espectacle que no s'haurien de perdre. Els arranjaments fets per Antoni Mas i Francesc Cassú són excel·lents i respecten i potencien al màxim la bona compenetració de la veu, piano i cobla, aconseguint un resultat de fusió tímbrica espectacular.

Després de tants aplaudiments va venir el Bis. Una autèntica sorpresa que ara no desvetllarem.

Val la pena que tant públic com programadors els aneu a veure. Us els recomanem amb la màxima puntuació.

 

Cristina Viñas

Directora de Promoartyou

comments powered by Disqus