La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > "BRAVA", Conxita Garcia pel seu nomenament com a directora titular del Cor del Gran Teatre del Liceu!

Revista

"BRAVA", Conxita Garcia pel seu nomenament com a directora titular del Cor del Gran Teatre del Liceu!

Conxita Garcia
Conxita Garcia
10/04/2015

Tot i que aquest càrrec tingui un caràcter provisional, felicitem també a la direcció del Liceu per haver sabut reconèixer el mèrit artístic i professional d'aquesta directora, que ja havia donat molt grates sorpreses en el període en què va estar al capdavant del Cor Jove de l'Orfeó Català.

 

Qui és Conxita Garcia?

Nascuda a Barcelona, l'any 1958, Conxita Garcia va fer la seva especialització en cant, direcció coral i direcció orquestral al Conservatori Superior Municipal de Música d'aquesta ciutat.

Deixebla dels mestres Manel Cabero, Enric Ribó, Salvador Mas i Helmut Rilling, Conxita Garcia va començar la seva carrera professional al Palau de la Música Catalana, essent la directora i fundadora del Cor Jove, càrrec que va compaginar amb el de sots-directora de l'Orfeó Català.

L'any 2003 va fer el salt cap al Gran Teatre del Liceu com a Mestra Assistent Musical, treballant colze a colze amb els mestres: William Spaulding, José Luís Basso i Peter Burian.

Tots aquells que hem tingut la sort d'haver estat dirigits per Conxita Garcia o que hem pogut rebre classes de direcció coral de la seva mà, sabem quina és la qualitat tant tècnica com interpretativa d'aquesta mestra i artista.

Conxita Garcia té un do. Un do musical. Una impostació de gest única: clara i precisa. I un criteri artístic "vertader", d'aquells que no donen lloc a dubtes interpretatius.

La seva sola presència pot fer canviar la sonoritat de tot un cor. Val a dir que aquest talent no ha passat desapercebut per als grans directors i solistes que han visitat el Liceu i que n'han fet declaracions i elogis sostinguts, a porta tancada.

Aquesta vegada, i aprofitant el cessament del que ha estat el director titular del cor durant el darrer any, la direcció del Liceu ha tingut la sensatesa de donar el testimoni a la seva assistent, la qual, ben segur, sabrà tornar a treure-li tot el rendiment, salvant la temporada vinent i duent-lo a recuperar aquell timbre brillant que s'havia aconseguit durant el temps en què el mestre Basso n'havia estat al capdavant. Cal saber que aquesta sonoritat de què parlem, va fer destacar el Cor del Gran Teatre del Liceu com a un dels millor cors d'òpera mundials. I hem de dir també que aquells que som assidus al Liceu anàvem observant com, durant aquesta darrera temporada, tot aquest gran treball s'anava desvirtuant perillosament i de manera progressiva.

Aquesta decisió, doncs, ens agrada. Aquesta vegada s'ha fet justícia artística i, per què no dir-ho, donat que som en temps de crisi aguda, també econòmica. El Liceu no ha caigut, com és malauradament freqüent en altres altes esferes musicals d'aquest país, en aquell provincianisme mal entès que fa contractar una suposada eminència estrangera abans que una genialitat de casa la qual, moltes vegades, potser ni se sap reconèixer.

 

Cristina Viñas

Directora de Promoartyou

Arxivat a: Música, Òpera
comments powered by Disqus