La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > RECORDEM: EMBOSCALL: UNA EDITORIAL PER DESCOBRIR

Revista

RECORDEM: EMBOSCALL: UNA EDITORIAL PER DESCOBRIR

Jesús Aumatell, a peu d'edició
Jesús Aumatell, a peu d'edició
Alguns dels seus títols
Alguns dels seus títols
20/04/2015

Emboscall és una editorial amb seu a Vic, impulsada per Jesús Aumatell i que va presentar el seu primer llibre la primavera de 1998.

 

Quines són les seves claus?

Mantenir-se fins a l'actualitat (tot i una aturada de mesos entre l'any 2012 i el 2013) ja seria tot un repte per a qualsevol negoci editorial. En el cas d'Emboscall, a més més, crida molt l'atenció que els seus objectius fundacionals fossin (i siguin) més ideològics que no pas objectius de negoci. Però, en tot cas, es tracta d'una ideologia al servei de l'acció.

És a dir, qui s'hi posa al capdavant, ho fa havent reflexionat prèviament sobre la indústria cultural tal com la planteja l'economia de mercat: produir com més millor i potenciar els escriptors que més venen tot ignorant els que no ho fan tant, perquè aquestes són les claus del benefici.

Ara bé, allò que multiplica els guanys en termes d'indústria, els redueix en termes de cultura. Per tal de preservar la vitalitat cultural d'un país cal tenir cura del planter i donar oportunitats als escriptors novells. I és això el que Jesús Aumatell vol aconseguir amb la seva acció.

Les claus? Combinar els principis de l'autoedició amb els mètodes de difusió habituals al món del llibre. I també, des del 2013, publicar de manera no comercial llibres electrònics.

Així, l'editorial es defineix a partir no tant d'un objectiu com d'una funció: “servir de banc de proves dels joves escriptors, alguns -pocs- dels quals fan, a la llarga, el pas a la publicació en editorials convencionals.”

És clar que no parlem d'un negoci milionari, però sí d'una empresa d'èxit perquè Emboscall ha editat llibres d'escriptors de gran qualitat i en algun moment desconeguts com Pep Rosanes, Víctor Sunyol, Josep Casadesús, Ramon Farrés, Miquel Vilardell, Antoni Pladevall, Ramon Erra o Pilar Cabot.

Des de Promoartyou felicitem Jesús Aumatell per aquesta feina tan ben feta i li donem la benvinguda tot esperant que el nostre web sigui una ajuda per mantenir-se en els seus objectius.

 

Roser Atmetlla

Editora de Promoartyou


Per a més informació

Arxivat a: Editorial
comments powered by Disqus