La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > "DE CAP" Una exposició de ceràmica insòlita i sorprenent

Revista

"DE CAP" Una exposició de ceràmica insòlita i sorprenent

13/05/2015

Del 15 de maig al 26 de juny, l'Associació de Ceramistes de Catalunya acull l'obra de tres artistes: Núria Torres, Fèlix Atmetlla i Pepa Reverter, als quals s'ha demanat de "lidiar" amb la porcellana — un material tan noble, com sensible, fràgil i trencadís — per tal d'abordar-lo d'una manera escultòrica. El resultat us fraparà.

 

Des d'aquesta revista anirem publicant, una a una les impressions dels tres artistes participants.

Comencem per en Fèlix Atmetlla, per al qual ha suposat una petita incursió a la tècnica de la porcellana. I ha triat expressar-ho així:  

—La tria dels materials, determina la manera de treballar? 

—Crec que tot ve de la necessitat d'expressar, d'explicar... O sigui, arribo a aquells materials perquè em permeten fer una sèrie de coses i hi segueixo perquè no me'n deixen fer segons quines. (De l'entrevista en profunditat feta el 31.01.2014 en aquesta mateixa revista )

 

A la porcellana hi arribo a través d'una proposta, d'un encàrrec... Aleshores el procés s'inverteix, tot i que hi hagi una barrija-barreja. Primer es tracta d'un material nou i cal interessar-s’hi, preguntar-li què vol i què no tolera, els seus límits...Per altra banda, apareixen projectes adormits, tot buscant el seu protagonisme, el seu minut de televisió... Però llavors entro al taller i tot això que encara semblava controlable (racionalment parlant) es desmunta, ja que allà hi VIUEN els actuals (que no són projectes, sinó vivències). I és que el taller és un altre món que no es regeix per les directrius dels projectes, de les ambicions, els desitjos... Com diu un gran amic: cal ser humil i deixar l'ego a la porta. 

Quan la porcellana va passar el llindar, es va impregnar de:

'Realitats paral·leles

vides creuades,

màscares i

més persones.'

Felix

 

Inauguració 15 Maig a les 20h 

Esperem que us vingui de gust passar-hi!

 

També hi trobareu:

Demostracions, activitats i tallers oberts

Els dies 22 / 23 / 24
de maig participem als Tallers Oberts, amb horari especial: 11h a 14h i de 17h a 21h

Dissabte 23

Demostracions i activitats amb els artistes:
Núria Torres 11h
Fèlix Atmetlla 12,30h 


--------------------------------------

 

Associació de Ceramistes de Catalunya

Carrer Dr. Dou, 7 baixos 1a 08001 Barcelona

Tel. 93 317 69 06

Horari:

de dilluns a divendres
de 11 a 13 h i de 17 a 20 h 


Arxius adjunts

comments powered by Disqus