La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > EL MÓN DE LA LAVANDA A LA PROVENÇA!

Revista

EL MÓN DE LA LAVANDA A LA PROVENÇA!

Carme Bosch, etnobotànica
21/05/2015

Allò que estàveu esperant! Un taller fascinant al cor de la Provença per aprendre a destil·lar l'essència de Lavanda i quins poden ser els seus usos en cosmètica, salut, decoració i cuina.

 

Taller 1  Del 4 al 7 de juliol 

Taller 2  Del 9 al 12 de juliol 

Taller 3  Del 14 al 17  de juliol 

(Cada taller té els mateixos continguts. Només varien les dates.)

 

L’objectiu del curs és conèixer el cultiu i els usos de les diferents espècies de lavandes.

El curs s’imparteix a Sault, un petit poble de la Provença, considerat la capital de la lavanda perque una gran part dels habitants es dediquen, des de fa més de cent anys, al conreu i venda de la lavanda. 


El curs comença amb una introducció teòrica del gènere Lavandula seguit d’una visita als camps per aprendre a distingir les diferents espècies de Lavandules i conèixer les seves característiques.


El segon dia visitem una família de pagesos que ens ensenya tot el cicle del cultiu, la recol·lecció i l’assecatge de la lavanda.  

A la tarda, al taller, elaborem diferents treballs decoratius amb les flors recol·lectades.


El tercer dia visitem una destil·leria per veure com s’obtenen els olis essencials.

A la tarda estudiem el usos medicinals i cosmètics  de les diferents lavandes i fem diferents preparats: ungüents, xampús, cremes....


El quart dia només es treballa durant el matí i es fan diferents preparats culinaris. El taller s'acaba després de dinar.


L’allotjament és en una antiga casa noble del segle XVIII situada a les afores del poble. Tots els àpats son cuinats i servits per en Pol, un cuiner de la regió que ens descobreix la cuina i els vins del país.


 

Reserva abans del 30 de maig 

Preu del taller i allotjament: 520 €


INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS:

T. 972 461 334

T. 666 727 404

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

www.carmebosch.cat

Arxivat a: Artesania, Flors
comments powered by Disqus