La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > LITTERARUM. Fins l'any vinent. Ja l'esperem!

Revista

LITTERARUM. Fins l'any vinent. Ja l'esperem!

Espectacle en ruta "Vestigis"
"El poeta Ovidi" espectacle sobre Ovidi Montllor
"El darrer dia del cafè de la granota"
"Amoramort" amb Guiem Soldevila
19/06/2015

El cap de setmana passat, els dies 5, 6 i 7 de juny a Móra d'Ebre, s'hi va celebrar la 8a edició de Litterarum. Aquesta fira d'espectacles literaris acull només espectacles escènics inspirats en textos escrits en català.

 

No cal, però, que els autors els hagin escrit pensant en la seva posada en escena i precisament aquesta n'és la gràcia. Els artistes (recitadors, cantants, instrumentistes, actors, mags o titellaires) que han desfilat pels diferents espais de la Fira al llarg de tot el cap de setmana, ens n'han oferit la seva lectura i la seva interpretació.

Litterarum està pensada com un punt de trobada entre els artistes i els programadors, pensada per fomentar la contractació d'espectacles literaris de petit o més gran format i fer-los arribar a les biblioteques, associacions culturals o teatres de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià.

A nosaltres que, des de Promoartyou apostem per la difusió, ens sembla una idea excel·lent. Però, a més, també, una iniciativa valuosa en un país com el nostre, en el qual hi ha una certa tendència a substituir els clàssics i la literatura d'alta volada per productes dels qual s'exigeix –només i per sobre de tot– que entretinguin.

En aquest sentit, ens sembla que l'objectiu de la Fira no és tant d'establir la diferència entre llegir un llibre de poesia o narrativa (quina feinada!) i sentir-lo musicat o recitat, com obrir un camí per tal que el públic, gaudint del text literari a partir de l'espectacle, senti la necessitat acostar-s'hi i acabi buscant el llibre i llegint-lo.

Des d'aquí volem animar tant els actors com els músics, els mags, els titellaires i els artistes de qualsevol disciplina, que ho provin. Hem vist espectacles de molta qualitat, aquest cap de setmana a Móra d'Ebre. Hem retrobat El cafè de la granota de Jesús Moncada en l'excel·lent interpretació de la companyia de teatre Mea Culpa amb el seu muntatge: "El darrer dia del cafè de la granota", hem descobert Ramon Llull amb l'espectacle Phantasticus del Teatre del Mar i hem tingut el privilegi de retre homenatge al Poeta Ovidi (Montllor) amb la impressionant actuació de Mercè Sampietro, Eduard Iniesta i Llúcia Vives. I així fins a 18 espectacles i una mitjana de 1000 espectadors al llarg dels tres dies.

I encara la Fira del Llibre Ebrenc que enguany ha celebrat la seva 12a edició frec a frec –i en una simbiosi ben productiva– amb Litterarum. Una iniciativa excel·lent!

 

Roser Atmetlla

Editora de Promoartyou

 

Arxivat a: Editorial
comments powered by Disqus