La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > Endavant, en defensa de la cultura!

Revista

Endavant, en defensa de la cultura!

08/09/2015

La tornada de les vacances també marca l'inici d'un nou curs. I després del parèntesi d'estiu, l'equip de Promoartyou tornem amb moltes ganes i més energia que mai. És amb aquest esperit que reprenem la tasca que vàrem començar al mes de gener d'enguany.

 

Ens fa il·lusió de dir que, en aquests nou mesos, s'han inscrit a Promoartyou 198 artistes i empreses de quasibé totes les disciplines. I el primer que volem fer, és agrair-los la confiança. Gràcies! El nostre objectiu és seguir treballant per allò que els artistes i les empreses de l'àmbit de la cultura necessiten: difusió i feina.

De moment, tenim 30 artistes i empreses a la categoria de destacats. És a dir, 30 artistes i empreses que han apostat pels serveis personalitzats que oferim. Tot i això, Promoartyou és una plataforma oberta a tothom. Aquesta és la nostra voluntat: crear un lloc per a la difusió, un xarxa de promoció i d'intercanvi a tots aquells que formen el teixit cultural del nostre país.

Sabem que no són bons moments. El 21% d'IVA aplicat a la cultura com un càstig, no hi ajuda. Ben al contrari, agreuja les taxes d'atur en un sector ja molt castigat per la crisi. Però si bé aquest és l'aspecte que crida més l'atenció, també hauríem de ser conscients que una decisió política d'aquestes característiques prové d'una manera molt concreta de valorar (o més aviat menystenir) la cultura per part dels qui ens governen.

Ramon Simó, en presentar el Festival Grec 2015 aquest mes de maig, parlava d'un “procés de desprestigi de la cultura” al nostre país i n'assenyalava els mitjans de comunicació i els agents polítics com a principals responsables. Nosaltres subscrivim punt per punt aquesta opinió. Perquè quan la cultura es valora només pel profit econòmic que se'n pot treure, sovint deixa de ser cultura per passar a ser un producte empobrit i uniformitzador de la vida espiritual d'un país. I això, a més a més, deixa en una situació precària a molts artistes i petites empreses que tenen dificultats per difondre la seva obra al marge de la gran indústria “cultural” i que, per tant, també tenen dificultats per guanyar-se la vida.

Des de Promartyou entenem que mirar de combatre aquesta situació també és feina nostra. En la defensa de la cultura apostem tant per la qualitat com per la diversitat. I és aquest objectiu que dóna sentit a la tasca que hem iniciat aquest 2015. Gràcies a totes i a tots! Seguim endavant!

 

L'Equip Promoartyou

 

 

Arxivat a: Editorial
comments powered by Disqus