La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > @Bachenciana desperta sensacions

Revista

@Bachenciana desperta sensacions

06/10/2015

La performance d'allò íntim, l'unitat de les vesants de l'Art

La passada nit del 2 d'octubre, dintre l'agenda de les activitats del 774 aniversari de la Carta Pobla, l'agrupació del Baix Maestrat va oferir nou programa, en aquest cas, amb temàtica única, "Lo Poble".
 
A la Capella Sta. Victòria amb un aforament reduït, per a més intimitat i gaudir acústic i visual del públic, l'assistència va rondar quasi ple complet. Pocs minuts després de dos quarts d'onze, tenia lloc la posada en escena i interpretació d'aquesta nova "Suit Poètica Musical", amb l'afegit visual d'expressió dramàtica aquesta vegada. Fent referència a una formació de quartet, aquesta va ser composada musicalment pel Violí i la Viola, poèticament per la veu de la rapsoda i dramàticament per l'expressió corporal d'una actriu.
 
A textos valencians en la seua majoria que ja son costum, com Estellés i Fuster, es van afegir d'altres: Almela i Vives, Carles Salvador, Sebastià Miralles, i Artola i Tomàs, així com la lletra més íntima i passional del Català Vergés. Diversitat d'accents en llengua catalana entrellaçats amb l'harmonia més pura i vertical del conegut J.S.Bach, mestre que dona, en part, nom a l'agrupació. Execucions virtuosístiques del sentiment, melodia i tècnica evident, que ploraven amb el drama corporal de la actriu vinarossenca Arantxa Mayordomo, qui (tot i no correspondre a l'àmbit artístic que duia a terme), donava la nota cadencial perfecta per a tancar el cercle, aconseguint posar la pel de gallina als assistents.
 
En definitiva, va poder aconseguir-se una gran simbiosi d'arts en un sol acte i programa, que donats els comentaris i felicitacions dels presents, no va deixar indiferent ningú.
 
comments powered by Disqus