La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > Fantàstic homenatge de Joan Vázquez a Stephen Sondheim. En volem més!

Revista

Fantàstic homenatge de Joan Vázquez a Stephen Sondheim. En volem més!

Fotografies ©-A-Bofill
02/03/2016

Us diríem: “Aneu-lo a veure. No us el perdeu!” Però les 8 úniques funcions que estaven programades al Teatre Gaudí ja van finalitzar. Quan el podrem tornar a escoltar?

Una vegada, fa molts i molts anys, potser ja en fa més de vint, una noia de formació clàssica va descobrir Sondheim. Era a Barcelona i va ser amb Sweeney Todd ...

Vaig quedar sorpresa, sobretot, de la sofisticació musical d'aquell compositor. Sota una aparença de swing, acords de jazz i instrumentació de música rock, hi havia l'entramat geomètric i la riquesa de llenguatge dels grans clàssics. 

No és fàcil doncs interpretar Sondheim des de dins mateix de la seva estructura musical. És a dir, cantar-lo mentre hi ha un piano o una orquestra de fons concentradíssims perquè tot vagi quadrant, pot ser assumible amb una certa tranquil·litat. Ara bé, fer el que fa el Joan Vázquez que és cantar Sondheim, mentre va acompanyant-se ell mateix al piano, va interpretant el significat polièdric de les lletres i està pendent de donar sentir a la unitat de l'espectacle, no és que no sigui una cosa senzilla, no; fer això amb Sondheim, estimats, és una autèntica PROESA!

Estem davant doncs d'un músic que és capaç d'interpretar, ell solet, tot un monogràfic d'un geni, com és Sondheim.

Joan Vázquez és un pianista de primera línia que acompanya la seva pròpia veu, una veu versàtil i que posseeix una gran riquesa d’harmònics: tant ens fa recordar el timbre abaritonat de Frank Sinatra, com també és capaç de fer aguts al més pur estil Mercury.

El seu sentit de l'espectacle i la connexió amb el públic és propera i entranyable. Abans de cada peça fa una explicació que ens situa davant d'allò que escoltarem. El seu tribut a Sondheim està plegat de cites de l'autor i és una passejada molt ben triada per la majoria dels seus musicals més rellevants.

Durant aquestes funcions, en Joan ha tingut l'encert d'anar convidant diferents cantants (veus femenines i masculines del nostre panorama musical) per tal d'oferir-nos mostres dels duos més emblemàtics de l’autor. Així doncs, els espectadors han tingut el plaer d’escoltar Mone, Muntsa Rius, Daniel Anglès, Beàlia Guerra, Mariona Castillo, Nando González i Nina.

Promoartyou va estar present a la darrera funció. Aquell vespre vam poder admirar el Joan, com a músic complet, total i indiscutible. Vam vibrar amb la dolçor de la veu i l'entrega de la Mariona Castillo (una cantant jove, fantàstica, que em recorda la July Andrews...). Vam poder ser còmplices del gran sentit de l'espectacle que té Joan Vázquez, creant expectació quan ens feia escoltar a través dels altaveus, els missatges de veu i els sms que la Nina i en Nando enviaven, sortint esperitats en acabar la funció de Mamma Mia, per venir a cloure la nostra funció al Gaudí. Vam poder veure un duo imponent de veus masculines entre el Joan Vázquez i el Nando González i, finalment, vam poder gaudir d'una Nina, que acompanyada al piano per en Joan, —de manera mil·limètrica i com només ells millors pianistes de repertori saben fer—, va lluir pletòrica, en una plenitud interpretativa i de veu, tal i com darrerament l'estem sentint: millor que mai.

El públic va acabar aplaudint entusiasmat. Us deixem uns quants comentaris que vam poder recollir a la sortida de l'espectacle. BRAVO, JOAN!

Artistes d'aquesta categoria s'han de programar. I després d'aquestes nou funcions al Teatre Gaudí, voldríem anar-lo seguint allà on faci gira. Voldrem saber la seva trajectòria. Voldrem aplaudir-lo.

 

Cristina Viñas

Directora de Promoartyou

 

Algunes opinions recollides al sortir de l'espectacle:

 “Com va dir Jesulín, en dues paraules, IM PRESIONANTE. Meravellós compositor, espectacular pianista i extraordinari cantant. Absolutament recomanable, no us ho perdeu, de veritat, UN LUXE!!!!!”

C. Blasi

“És un magnífic pianista, … cantant, … interpreta de "conya" i a més a més sap explicarse molt bé;  ens ha fet disfrutar del concert. A més, ell com a persona sembla molt sencill i agradable. Vaja, aneu a escoltar-lo i podeu recomanar-lo a tothom perquè ho disfrutin. Gràcies per haver programat aquest fenomen”

R. Rius 

 “Molt interessant. Boníssim. BRAVO! Com a pianista és un 10, com a intèrpret de musicals et transporta dins de l'obra. Té una bona veu… En fi, una hora i mitja molt curta.”

M. Surinyach

..............................

 

Un tastet:

 

 

www.joanvazquez.com


 

comments powered by Disqus