La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > EL MÓN DE LA LAVANDA A PROVENÇA- Torna el curs més esperat de cada any!

Revista

EL MÓN DE LA LAVANDA A PROVENÇA- Torna el curs més esperat de cada any!

02/06/2016

Taller-viatge al cor de la Provença de la mà de Carme Bosch. Per viure i aprendre tot el que fa referència a la lavanda, la base de l'aroma de la Mediterrània.

Taller 1  Del 2 al 5 de juliol 

Taller 2  Del 7 al 10 de juliol 

Taller 3  Del 12 al 15  de juliol 

(Cada taller té els mateixos continguts. Només varien les dates)

 

L’objectiu del curs és conèixer el cultiu i els usos de les diferents espècies de lavandes.

El curs s’imparteix a Sault, un petit poble de la Provença, considerat la capital de la lavanda perque una gran part dels habitants es dediquen, des de fa més de cent anys, al conreu i venda de la lavanda. 


El curs comença amb una introducció teòrica del gènere Lavandula seguit d’una visita als camps per aprendre a distingir les diferents espècies de Lavandules i conèixer les seves característiques.


El segon dia visitem una família de pagesos que ens ensenya tot el cicle del cultiu, la recol·lecció i l’assecatge de la lavanda.  

A la tarda, al taller, elaborem diferents treballs decoratius amb les flors recol·lectades.


El tercer dia visitem una destil·leria per veure com s’obtenen els olis essencials.

A la tarda estudiem el usos medicinals i cosmètics  de les diferents lavandes i fem diferents preparats: ungüents, xampús, cremes....


El quart dia només es treballa durant el matí i es fan diferents preparats culinaris. El taller s'acaba després de dinar.


L’allotjament és en una antiga casa noble del segle XVIII situada a les afores del poble. Tots els àpats son cuinats i servits per en Pol, un cuiner de la regió que ens descobreix la cuina i els vins del país.


 

Reservar abans del 15 de juny

Preu del taller i allotjament: 530 €


INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS:

T. 972 461 334

T. 666 727 404

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

www.carmebosch.cat


Carme Bosch és divulgadora d'etnobotànica aplicada i mestra artesana. El 1997 va crear l'Escola de les Flors al municipi de Fontanilles (Baix Empordà) i des del mateix any imparteix tallers de sensibilització al món vegetal  a escolars de primària i secundària i a adults d'arreu del país. És autora dels llibres Essències, Dones d'aigua i Guia del Recol·lector.


Arxivat a: Artesania, Flors
comments powered by Disqus