La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > "¿La música distrae? Neuromúsica y educación" Novetat Sant Jordi 2017

Revista

"¿La música distrae? Neuromúsica y educación" Novetat Sant Jordi 2017

Disponible 1 de març. Comandes i reserves a la casa Beethoven (Barcelona) i/o www.jordijauset.es
18/02/2017

Si l'exministre d'Educació espanyol, José Ignacio Wert, hagués estat informat del contingut d'aquest llibre, segurament no hauria pronunciat la seva famosa i desafortunada frase "La educación artística distrae de las demás asignaturas" Encara que si no l'hagués pronunciat, aquest llibre no existiria.

Aquesta obra, basada en aproximadament 200 estudis científics, exposa els beneficis que aporta l'aprenentatge musical. Els dos primers capítols es dediquen a definir què és la música, i a exposar, de forma genèrica amb alguns exemples, la seva influència en les dimensions físic-corporal, fisiològica, emocional, mental, social i espiritual. En el capítol 3, es detallen els mecanismes de neuroplasticitat i se citen els canvis anatòmics i funcionals associats amb l'aprenentatge musical. El capítol 4 tracta sobre la percepció sonora i musical durant l'estat de gestació, es comenta el conegut "efecte Mozart" així com alguns recents estudis sobre l'aprenentatge en els fetus i nadons. El capítol 5 està dedicat a destacar la importància i els beneficis de la música en l'educació, especialment  a través del ritme, la dansa i el cant. Finalment, en el capítol 6 es presenten diverses investigacions relacionades amb la música i la seva influència en les funcions cognitives, verbals, de lectura, intel·ligència, visuoespacials i de càlcul, amb les oportunes observacions i conclusions dels seus investigadors.

Arxivat a: Actualitat, Música
comments powered by Disqus