La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > 20 PIECES FOR SOLO LUTE

Revista

20 PIECES FOR SOLO LUTE

01/05/2018

De la crítica del disc "20 Pieces for Solo Lute" a Sonograma Magazine, 29.04.18.

Un treball delectable. Un exercici tan necessari com admirable.


Intèrpret: Joaquim Bogunyà
Segell discogràfic: Ars Harmonica


 

Fa cinc mesos, a l’estudi de gravació de Cardedeu, el compositor i llaütista Joaquim Bogunyà enregistrava un disc editat per Ars Harmonica; un treball delectable amb què hi ha estat treballant durant molt de temps. Es tracta d’una selecció de peces (...) per a viola de mà o llaüt. (...)

Joaquim Bogunyà escriu a les notes del disc, per cert només en llengua anglesa, que de ben jove va quedar colpit per la música del compositor, cantant i llaütista anglès John Dowland: pel seu so diví. Tenim la sensació, doncs, que, amb aquesta fascinació per la música de Dowland, el llaütista català no s’hauria pogut escapar al seu destí d’artista.

Entre els anys 2012 i 2017, la Societat (del Llaüt) britànica li publica quatre llibres de música (per a llaüt) del renaixement (...), un d’ells de cançons per a llaüt i veu. Aquest compacte aplega les peces contingudes en el primer llibre.

Amb (...) una viola de mà del luthier Patrick Hopmans, del 1998, Bogunyà interpreta aquestes obres amb les quals fa un exercici tan necessari com admirable... (...)  Un disc que revela la personalitat d’un compositor que se sent connectat a la divinitat sonora de la música del segle XVI.

 

Sonograma Magazine

http://sonograma.org/suplement-de-discos/20-pieces-for-solo-lute/

Arxius adjunts

comments powered by Disqus