La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > "LA PERLA DE LAS ANTILLAS"

Revista

"LA PERLA DE LAS ANTILLAS"

Els intèrprets
Casa Alegre de Sagrera. Terrassa
09/10/2018

Lied: cançó de saló cubana, interpretada per Indira Ferrer Morató, soprano i Manuel Ruiz, piano. Dijous, 11 d'octubre, a les 19:30. Casa Alegre de Sagrera. Terrassa.

La perla de les Antilles és un recorregut panoràmic pel romanticisme en la canço cubana. Abasta des de la segona meitat del segle XIX fins a les tres primeres dècades del segle XX. El repertori seleccionat, per aquest concert, el conformen exemples emblemàtics.

En aquest concert hi trobareu diferents gèneres de cançó: havaneres, guajires, boleros, clau i cançó criolla, lied crioll, romances de sarsuela. Peces que, en un principi, poden ser desconegudes però que, de manera màgica, esdevenen nostres, segurament perquè la seva influència ha ben calat dins de la nostra societat. Fixeu-vos sinó en l’etern enamorat de Cuba, el cèlebre Sebastian Iradier. La seva cancó “La Paloma” es la més tocada i traduïda arreu del món. L’han cantat des de l’”Elvis” fins a Plácido Domingo. Aquest és només un exemple de com l’exotisme de l’illa va ser reflectit en moltes de les seves partitures.

De fet, la Casa Alegre de Sagrera podria molt bé ser un espai similar als típics de la burgesia cubana, on les senyores i senyors més refinats de l’època s’engalanaven per anar a ballar, escoltar i gaudir de la música que estava de moda en aquell moment. Aquestes cançons normalment eren cantades per veus líriques i acompanyades de piano o quartet de corda.

 

Cicle Terrassa Lírica

Preu 10 Euros


COMPRAR ENTRADES   Arxivat a: Música, Lírica
comments powered by Disqus