La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > Entrevistes

Entrevistes

L'actualitat artística i cultural explicada en primera persona

 1. 24/03/2019
  Programa de televisió 8TV dedicat a Vilassar de Mar, presentat per Elisabet Carnicé, Tony Corvillo i Jofre, amb la col·laboració de Barcarola Havaneres
 2. 05/03/2019
  Taller El mite del Grial, per Victoria Cirlot, del 29 al 31 de març al Santuari de Cura.Mallorca.
 3. 27/02/2019
  Tour de presentació dels taller 2019
 4. 16/06/2018
  25è aniversari del grup d' havaneres Barcarola
 5. 08/05/2017
  Ha publicat els llibres de poemes Crac (premi «Xuventude Crea» de la Xunta de Galícia) i Celebración (Premi de la Crítica gallega i el Premi Nacional de Poesia Jove Miguel Hernández). Godall acaba de publicar la traducció (en edició bilingüe) d'aquesta darrera obra.
 6. 08/05/2017
  Considerada per molts, la millor poeta viva en llengua catalana, parlem amb l'autora de "Nus baixant una escala", publicat per Lapislàtzuli. Una poesia que ens sotraga i capgira els límits de la nostra realitat compartida.
 7. 06/03/2017
  L'Isidre Grau diu: "El conte enganya. Per raons de brevetat, sembla que t’hi pots atrevir fàcilment, però quan t’hi poses, topes amb més dubtes que certeses."...i és que l'autor és un escriptor que fa allò que és tan difícil: ensenyar a escriure. A escriure, però també a ben llegir. I aquesta capacitat la posa a l'abast de tothom, amb la reedició de "L'arquitectura del conte": un esplèndit assaig, que va molt més enllà d'un manual per aprendre a escriure i llegir contes; un llibre extremadament didàctic a l'hora que reflexiu; tota una lliçó. I és que d'entrada, el conte potser enganya, però l'Isidre Grau, no.
 8. Joan Todó
  09/01/2017
  Per aquest llibre de poemes "Blizzard of One", a en Mark Strand li van donar el Premi Pulitzer 1999. I ara Godall Edicions ens ha premiat a nosaltres, publicant aquesta edició bilingüe, amb la versió que Joan Todó n'ha fet al català. Conversem amb ell, doncs sobre el fet d'escriure i el de traduir. I sobre l'acostament a aquest gran poeta, portantveu directe i valent de la nostra veu més íntima i interna davant la contemplació del món. És aquí on l'ésser humà queda sol. Ben sol.
 9. 04/10/2016
  Avui fem l'entrevista a un POETA. Godall edicions en aquesta col.lecció de poesia "Cadup" no deixa de sorprendre'ns en ampliar-nos el ventall del que avui en dia se'n pot dir bona poesia. En aquesta ocasió han volgut publicar un llibre d' Haikus, una de les formes més exponents de la lírica oriental. I ho han fet de la mà d'un poeta català, però que a la vegada és un profund coneixedor de la literatura japonesa, en Jordi Mas. Aquest nou recull que a més, ha sortit publicat amb un pròleg magnífic de Joaquim Sala-Sanahuja, té tot el que li cal per ser considerat un exemple viu i autèntic del que una forma poètica com l'haiku pot donar de sí: En allò concret hi trobem l'universal. En allò petit hi trobem el que és gran. El que veiem a fora, ho veiem a dins. I els tres elements de la vida, en que es divideix el poemari: terra ("la Muntanya"), aire ("Deshora") i foc ("La flama"), busquen sens defalliment el quart element de l'aigua; tant en el món, com en la pròpia ànima. Poesia Zen: tan alta, com senzilla, és el que ens regala Jordi Mas en aquest fantàstic "El crit i l'eco", de lectura tan ràpida com eterna.
 10. 28/09/2016
  A un dia vista de la celebració al Palau de la Música Catalana, de la 50a Cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell, us hem de presentar necessàriament aquest nou treball de la soprano Indira Ferrer-Morató, amb el compositor i pianista Antoni Mas. L'havanera lírica, anomenada també havanera de saló o de concert, és musicalment de tanta qualitat com el "Lied" i, precisament per això, costa molt de veure's programada en cantades i concerts. Però ara sí que tindrem l'oprortunitat de gaudir-la: avui, (29 de setembre, a les 19 h) al Palau, on la Indira i l'Antoni ens en faran una mostra, compartint cartell amb altres grups com Son de l'havana, Arjau, Els Cremats i Port Bo. I a partir d'ara i sempre, també gràcies al nou CD, esplèndid, que aquests dos grans intèrprets ens han volgut regalar.
  Arxivat a: Entrevistes
 11. 18/07/2016
  Avui entrevistem una POETA. La seva poesia batega. És tan viva que és necessària. Imprescindible. El seu ritme et ressona per tots els racons: cap, ventre, cor, genitals, aire, aigua i fang. Llegir-la és respirar i sentir. Por i esperança en cada vers. Llegir-la és viure.
 12. 25/05/2016
  Parlem amb Anna Cuatrecasas, presidenta de l'Orfeó Atlàntida, a uns dies vista del concert extraordinari que l’orfeó farà a l’Auditori de Barcelona, en motiu de la celebració del 90 Aniversari de la seva fundació. 90 Anys són molts anys i tota una història viscuda, no només passada, sinó també present, per totes les activitats que actualment s’hi fan; i futura, pel planter creixent de joves que venen a formar-se en música i cant coral dins d’aquesta gran entitat.
 13. 06/04/2016
  Una novel·la que pensem que serà un dels èxits d’aquest Sant Jordi. Una obra vibrant, intensa, que estira el lector i l’aboca a un viatge vital. Sense retorn.
 14. 05/04/2016
  Us presentem Carme Ballús, una escriptora –tal com ella s'anomena– "tocatardana". La qual cosa només vol dir que, després de molts anys d'escriure, fa poc que s'ha decidit a publicar. En aquest seu recull de contes, hi trobareu ironia, humor, sentiments intensos, esperit crític i un estil impecable.
 15. 18/03/2016
  Un llibre que posa en relació els banquets, la filosofia i el vi tot guiant-nos cap als orígens de la nostra cultura. Una obra escrita a quatre mans que us recomanem molt vivament i que els seus mateixos autors us presenten en aquesta entrevista també a quatre mans.
 16. 23/01/2016
  Aquesta setmana us presentem el projecte d'Isabel Franc: Sansamba. Un còmic que posa una mica de consciència a la nostra realitat diària i que, per aquesta raó, pensem que hauria de ser una lectura indispensable als instituts.
 17. 23/12/2015
  Ironia, thriller, compromís, ciència-ficció, angoixa, quirúrgica realitat, ... és — deien a Godall edicions— “Enlloc, mai”, el nou treball que aquesta nova, activa i clarivident editorial independent ha fet traduïr de l’èuscar per Ainara Munt i Maria Colera. Iban Zaldua, professor d’Història Econòmica a Gasteiz i una veu molt més que respectada en les lletres basques és l'autor d'aquests 40 relats breus i un apunt. Tot un pensador del poble èuscar a través de l'estètica literària.
 18. 17/12/2015
  Enamorats de Catalunya, el pianista grec Nikos Stavlas i la soprano i musicòloga colombiana, Dra. Patricia Caidedo, —experta en la interpretació i l'estudi de la cançó lírica o "Lied" llatino-americà— han editat un darrer CD de cançó lírica catalana, després d'haver presentat aquest mateix programa, amb gran èxit, als EEUU . En aquest disc hi trobareu obres d'autors com Toldrà, Morera, Mompou, Pahissa i Carlota Garriga. Un treball acurat i digne d'una especialista de la seva alçada. I una eina molt important per donar a coneixer la nostra cultura arreu del món.
  Arxivat a: Entrevistes, Música
 19. 12/12/2015
  Teresa Juvé Acero, nascuda a Madrid el 7 de febrer de 1921, és escriptora.
 20. 12/12/2015
  La Teresa Juvé té 94 anys. I la foto que hi ha a la coberta del seu llibre, mostra una iaieta somrient, de cabells arrissats que claregen i s'enretiren deixant-li el front al descobert. La foto fa pensar en una dona menuda i fràgil, però no li fa justícia. Qui ens ve a obrir la porta és una dona alta i d'una gran presència física. Una dona de mirada intel·ligent, que parla, però que també escolta. En certa manera continguda, però amb un sentit de l'humor i una ironia subtil que de tant en tant es manifesten amb un riure discret, amb la boca tancada.
 21. 12/12/2015
  Assegudes als sofàs. Cara a cara. Jo porto una llista molt llarga de preguntes. Però hi ha moments que l'entrevista es converteix en una conversa a quatre veus: la Teresa Juvé, la seva filla Antònia, la Cristina i jo. I la taula s'ha anat omplint de llibres. La Teresa s'aixeca per anar-ne a buscar algun i es torna a asseure. Parlem d'amor: d'amor a la llengua, d'amor a aquesta feina, ara i aquí tan desvalorada, que és ensenyar. A la paret del davant, plena de llibres, hi té les fotografies dels seus besnéts. Sempre presents.
 22. 12/12/2015
  La Teresa Juvé quan calla, escolta i mira. La política és tot un tema. El gran tema. Allò que va determinar la vida i, d'alguna manera també, la mort del seu marit, Josep Pallach. No m'atreveixo a preguntar-li directament pel que va significar la seva mort, de quina manera li va capgirar la vida. Però s'hi refereix, i ho fa de manera breu i alhora directa. La seva mirada té un pes. El pes del dolor i de l'amor que els 38 anys que ja han passat, no han pas deslluït.
 23. 12/12/2015
    OBRES PUBLICADES:   *Tu ets jo: flaixos per al meu blog. Barcelona: Meteora, 2015 *La Trampa: el perillós retorn de Jaume Plagumà, portantveus del rei. Barcelona : Meteora ; Palafrugell ; Fundació Josep Pallach, 2014 *L'aiguamort a la ciutat: memòr...
 24. 22/10/2015
  "Minuscularidades" és el títol del primer llibre de poesia de la Col·lecció "Alcaduz", la recent aposta que Godall Edicions, fa per donar a conèixer la nova poesia castellana. Després de l'èxit de la col·lecció "Cadup", de poesia catalana, aquesta activa editorial independent, amplia el seu radi cap a la recerca del talent, ara també en castellà. Felicitem l'editorial per aquesta iniciativa i també per l'elecció del poemari d'Emilia Conejo, com a primera obra i autora. Una autèntica troballa, tal i com podreu comprovar en aquesta entrevista:
 25. Josep M. Capilla
  06/07/2015
  Amb en Josep Maria Capilla, hem parlat del seu últim llibre “Un riu als ulls del corb”. Un poemari complex –intens i extens– on la contemplació del paisatge i la vivència de l’instant pròpies de la poesia oriental, conviuen amb sentiments com l’enyor, l’exili o la solitud que són i han estat temàtiques constants de la poesia occidental.
 26. 18/06/2015
  Bego Olivas ha publicat el seu primer llibre de relats; i ho fa fet de la mà de Lapislàtzuli, una editorial independent amb molt bon criteri a l'hora de destacar tant els nous com els "vells" autors. "Relats d'una selenita (en La menor)" és una obra escrita des de la lluna: des de la nit de l'ànima humana; i des d'aquella distància que converteix el temps en el "personatge" principal d'una obra literària.
 27. 04/06/2015
  " Ens pesa el que ens falta. I la poesia m'ajuda a emplenar-me", ens diu la Maria Dolors Coll. En aquesta entrevista sobre "Rostoll", el seu llibre de poemes que tan encertadament ha publicat Godall Edicions, la poeta viu el seu procés de dol, buscant la fermesa en les seves arrels, el seu paisatge i la seva terra.
 28. 20/04/2015
  En aquesta entrevista, Mònica Miró ens parla del seu últim llibre: un recull de 50 epitafis llatins versificats. El títol de l’obra –“Perennia”, que significa “allò que dura, el que és etern, immortal, immarcescible” – ens ha semblat molt ben trobat ja que, com la mateixa autora explica, “l’epigrafia funerària llatina neix, en bona part, de l’anhel de romandre, de perdurar, de vèncer l’oblit amb la paraula i gràcies al record d’aquells que ja no hi són.”
 29. 20/04/2015
  Una aigua amb gas i una sense. I les portes del bar, obertes. Els sorolls es barregen a la conversa. Tal com se'ns hi barregen la vida i la literatura.
 30. 20/04/2015
  Ens plau recomanar-vos la darrera novel·la de l'escriptora valenciana Encarna Sant-Celoni. Dona passional, compromesa i enamorada tant de "la dona" com de les paraules. Encarna Sant-Celoni estima, cuida, conrea i eleva la llengua catalana com només ho saben fer les millors amants. Llegir-la és aprendre'n.
 31. 20/03/2015
  Hem entrevistat Mercè Beltran, que és la cap del programa cultural i de comunicació del Recinte Modernista de Sant Pau. Parlant-hi, hem redescobert un espai que fins ara havia estat íntimament lligat a la salut de les persones i que ara, tal com ens explica a l'entrevista, neix amb l'objectiu de treballar en propostes que millorin "la salut de la societat".
  Arxivat a: Entrevistes
 32. 16/01/2015
  Entrevista a l'autora de "Milonga de tardor" i "Al cor, la quimereta"
 33. 18/11/2014
  Entrevista debat, emesa aquest matí a TV3, sobre els beneficis que aporta cantar en un grup coral.
 34. Rita Udina al seu taller de restauració de Premià de Mar
  15/10/2014
  La recuperació de la memòria (II): dialogant amb Rita Udina, restauradora d'obra gràfica. Entrevista a càrrec de Fernando Betancor, arxiver i documentalista.
 35. 10/10/2014
  Indira Ferrer-Morató, la soprano catalana d'ascendència índia, sempre ens sorprèn per la seva versatilitat. La Indira és una soprano lírica que si fins ara pensàvem que havia nascut per interpretar Mozart o per recrear una bella, dolça i fràgil Liù (Turandot), ara ens sorprèn amb aquests nous repertoris d'havanera lírica, òpera amb cobla i cançó espanyola. Vegeu aquestes propostes i disfruteu de tot el que ens diu aquesta gran artista i persona que és la Indira Ferrer-Morató.
  Arxivat a: Entrevistes, Música
 36. 26/09/2014
  Ho sabíeu que la Marta Corcho és una artista digital que últimament, cada any pel cap baix, guanya un concurs estatal de disseny de cartells? Sí. Una crack del disseny digital que posa les seves obres a la venda i a l'abast de tothom. Promoartyou s'enorgulleix de tenir-la en el seu directori i de presentar-vos el seu últim projecte en format d'entrevista.
 37. 26/06/2014
  Entrevista d'Albert Torrens a Cristina Viñas, dins del programa Notes de Clàssica a Cat Música.
  Arxivat a: Entrevistes
 38. 03/03/2014
  A sobre la taula del despatx on fem l'entrevista, entre els sucs, l'ampolla d'aigua i els gots, s'hi dibuixa a poc a poc el llarg camí d'aquesta dona per trobar la seva veu.
 39. 31/01/2014
  El sofà de casa. Un te que oblido perquè les preguntes s'encavalquen, com les seves obres. Fa molt anys que ens coneixem. És el meu germà. I, tot i així, el descobreixo.
 40. 11/01/2014
  El pianista torna a casa després de deu anys a Nova York. Hi conversem. Un te i un tallat amb sentit de l'humor i una miqueta d'ironia. Sobre la taula, a més del got i la tassa, emoció i música, expectatives professionals i prioritats vitals. No ens cal prendre res més.
  Arxivat a: Entrevistes