La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Artistes / Empreses > Carme Ballús

Carme Ballús

CONTES I ALTRES HERBES

Escric  relats breus, contes, microrelats i articles d'opinió. Fins ara he publicat dos reculls de contes: "Portes endins" i "Amor, deixa'm dormir", a la col·lecció  “Marcòlic” de l’editorial Alpina. Els meus microrelats es poden trobar al blog d’en J.Masó “La bona confitura”. També tinc publicada una novel·la d'autoria conjunta, "L'artefacte". 

Em dic Carme Ballús, sóc nascuda a Granollers i veïna de les Franqueses des de fa força anys. La literatura ha estat la meva passió, com a lectora empedreïda des de nena, com a professora de literatura durant tota la vida professional i com a escriptora de ficció darrerament. No sé què hauria estat de la meva vida sense els llibres, no m’ho sé ni imaginar, però de ben segur que hauria estat més insípida. Amb ells he après un munt i m’ho he passat magníficament bé.

La fal·lera per llegir em va dur a estudiar filologia. Em mirava amb molt de respecte els escriptors, aquells homes i dones que eren capaços de crear móns i personatges, crec que per això vaig trigar molt a decidir-me a fer el pas cap a mostrar el que jo duia dins i escriure les meves pròpies històries. Als cinquanta anys em vaig matricular a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, i els cursos que hi vaig fer i els professors que vaig tenir em van donar l’empenta per presentar-me a concursos i per publicar.

Imagino una història a partir d’allò que m’impressiona pel motiu que sigui i després espero que comuniqui alguna cosa als altres. Després. Escriure és,crec, el meu acte més sincer. No necessàriament biogràfic, sinó sincer, nu, essencial. Per això el meu darrer llibre de contes, "Amor, deixa'm dormir", explora el territori vital de la vellesa, de vegades tendre, sovint inhòspit.

 

Aparador

 • Literatura

  AMOR, DEIXA'M DORMIR

    Després de “Portes endins”, Carme Ballús ha publicat el seu segon volum de contes, que duu per títol “Amor, deixa’m dormir”. La majoria dels divuit relats que el componen exploren el territori vital de la vellesa, sovint amb una mirada crítica i sorneguera. El recull retrata situacions en què ens trobem tots un dia o altre i que, en general, no ens agrada treure a la llum: les petites mesquineses, les fragilitats físiques, la soledat, els maltractaments. També mostra l’amor, la solidaritat i la tendresa. Els contes de la Carme Ballús sembla que siguin una finestra oberta per on observar el retrat subtil de les realitats més properes i que, sovint, ni tan sols copsem fins que algú, com ella, ens les posa davant dels ulls en forma d’història. De la mà dels contes ens acostem a personatges que podem ser nosaltres o els nostres parents, veïns o amics. Llegim i ens hi reconeixem com en un mirall que havíem intentat deixar oblidat a l’habitació dels mals endreços. La seva prosa nítida i sincera, no exempta de tocs d’humor, ens atrapa i ens fa pensar. Són contes per llegir a glops en moments tranquils.

  Preu: 14,90€

 • Literatura

  PORTES ENDINS

  "Portes endins" conté vint narracions que van del relat intimista al conte històric, de la faula a l'apòleg. Carme Ballús ens posa davant d'allò que sabem prou bé de nosaltres mateixos, del més clar i segur fins les zones més fosques i ambigües. Però també ens duu lluny, a èpoques remotes i escenaris vívids que ens transporten més enllà de la vida de cada dia, com el relat del pas del president Companys cap a l'exili el gener de1939 o el conte basat en la filla de Galileu, Virgínia Galilei, conte que va rebre el prestigiós premi Vent de Port  l'any 2009.

  Preu: 14,90€

Veure aparador