La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Artistes / Empreses > GODALL EDICIONS SL > Notícies de GODALL EDICIONS SL

Notícies de GODALL EDICIONS SL

 1. 18/05/2018
  ROGER VILÀ PADRÓ. Poeta, novel·lista, estudiós, fundador i col·laborador en revistes literàries, blocaire i professor de llengua.
  Arxivat a: Literatura, Autors, Poesia
 2. 20/02/2018
  "De la peripècia vital d’enamorar-se, concebre un fill, portar-lo al ventre, parir-lo, separar-se d’ell, alletar-lo, aprendre a mirar-lo com a un ésser aliè i tanmateix pròxim, Christelle Enguix en fa matèria poètica amb un llenguatge propi. Un llenguatge que bull de metàfores sensuals, lligades a la terra i a l’aigua ..."
  Arxivat a: Literatura, Autors, Poesia
 3. 08/05/2017
  Ha publicat els llibres de poemes Crac (premi «Xuventude Crea» de la Xunta de Galícia) i Celebración (Premi de la Crítica gallega i el Premi Nacional de Poesia Jove Miguel Hernández). Godall acaba de publicar la traducció (en edició bilingüe) d'aquesta darrera obra.
  Arxivat a: Entrevistes, Literatura, Poesia
 4. 16/03/2017
  Crònica de la presentació a la Casa Àsia del primer llibre de l'escritora coreana Kim Ae-ran traduït al català.
  Arxivat a: Literatura, Novetats editorials
 5. 06/03/2017
  L'Isidre Grau diu: "El conte enganya. Per raons de brevetat, sembla que t’hi pots atrevir fàcilment, però quan t’hi poses, topes amb més dubtes que certeses."...i és que l'autor és un escriptor que fa allò que és tan difícil: ensenyar a escriure. A escriure, però també a ben llegir. I aquesta capacitat la posa a l'abast de tothom, amb la reedició de "L'arquitectura del conte": un esplèndit assaig, que va molt més enllà d'un manual per aprendre a escriure i llegir contes; un llibre extremadament didàctic a l'hora que reflexiu; tota una lliçó. I és que d'entrada, el conte potser enganya, però l'Isidre Grau, no.
  Arxivat a: Entrevistes, Literatura, Autors
 6. 30/01/2017
  Un reportatge de la televisió de La Safor ens presenta l'últim llibre de Chistelle Enguix : "Tot el blat"
  Arxivat a: Literatura, Autors, Novetats editorials
 7. Joan Todó
  09/01/2017
  Per aquest llibre de poemes "Blizzard of One", a en Mark Strand li van donar el Premi Pulitzer 1999. I ara Godall Edicions ens ha premiat a nosaltres, publicant aquesta edició bilingüe, amb la versió que Joan Todó n'ha fet al català. Conversem amb ell, doncs sobre el fet d'escriure i el de traduir. I sobre l'acostament a aquest gran poeta, portantveu directe i valent de la nostra veu més íntima i interna davant la contemplació del món. És aquí on l'ésser humà queda sol. Ben sol.
  Arxivat a: Literatura, Poesia, Entrevistes
 8. 19/11/2016
  Petita crònica de la presentació de "Celebració" a l'Espai Contrabandos de Barcelona.
  Arxivat a: Literatura, Novetats editorials
 9. 04/10/2016
  Avui fem l'entrevista a un POETA. Godall edicions en aquesta col.lecció de poesia "Cadup" no deixa de sorprendre'ns en ampliar-nos el ventall del que avui en dia se'n pot dir bona poesia. En aquesta ocasió han volgut publicar un llibre d' Haikus, una de les formes més exponents de la lírica oriental. I ho han fet de la mà d'un poeta català, però que a la vegada és un profund coneixedor de la literatura japonesa, en Jordi Mas. Aquest nou recull que a més, ha sortit publicat amb un pròleg magnífic de Joaquim Sala-Sanahuja, té tot el que li cal per ser considerat un exemple viu i autèntic del que una forma poètica com l'haiku pot donar de sí: En allò concret hi trobem l'universal. En allò petit hi trobem el que és gran. El que veiem a fora, ho veiem a dins. I els tres elements de la vida, en que es divideix el poemari: terra ("la Muntanya"), aire ("Deshora") i foc ("La flama"), busquen sens defalliment el quart element de l'aigua; tant en el món, com en la pròpia ànima. Poesia Zen: tan alta, com senzilla, és el que ens regala Jordi Mas en aquest fantàstic "El crit i l'eco", de lectura tan ràpida com eterna.
  Arxivat a: Entrevistes, Literatura
 10. 09/09/2016
  Celebrem la traducció d'un poeta gallec al català.
  Arxivat a: Literatura, Novetats editorials