La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Artistes / Empreses > Isabel Franc / Lola Van Guardia

Isabel Franc / Lola Van Guardia

Isabel Franc, coneguda també com a Lola Van Guardia, va néixer a Barcelona. Novel·lista especialitzada en el gènere humorístic, és també guionista de còmics i professora de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès on imparteix cursos sobre literatura humorística.

Ha estat una escriptora molt premiada al llarg de la seva trajectòria. La seva primera novel·la “Entre todas las mujeres” (Tusquets 1992) va ser finalista del Premi La Sonrisa Vertical. Amb "No me llames cariño" va obtenir el Premi Shangay a la millor novel·la de l'any (Egales 2004). I la darrera, “Elogio del Happy End” (Egales 2012), va guanyar el VII Premi Terenci Moix de Narrativa Gai i Lèsbica Fundación Arena.

Es reivindica com a autora d'humor, un gènere ben difícil i en el qual ha sobresortit amb la insòlita trilogia de Lola Van Guardia, editada per Egales, i que inclou els títols: "Con pedigree" (1997) "Plumas de doble filo" (1999) i "La mansión de las tríbadas" (2002), traduïts a diversos idiomes.

També s'ha distingit com a autora de guions per a còmic amb "Alicia en el món real", una novel·la gràfica sobre el càncer de mama, Premi Jennifer Quiles 2011. I Sansamba (2014), una reflexió sobre les fronteres culturals i emocionals a partir d'una amistat, suposadament, impossible. Les dues obres han estat publicades per l'editorial Norma Còmic i il·lustrades per la dibuixant Susanna Martín.

 

Aparador

 • Literatura

  SANSAMBA

  La nova obra d'Isabel Franc i Susanna Martín presenta la realitat de dos personatges oposats que es troben i s'ajuden malgrat les diferències de raça, edat, sexe i religió. Una reflexió sobre les fronteres culturals i emocionals a partir d´una amistat, suposadament, impossible.

  Preu: 18,00€

 • Literatura

  Elogio del Happy End

  Las vidas de un grupo de amigas en el Poblenou barcelonés son el núcleo central de esta novela que nos adentra en una variedad de temas de rabiosa actualidad. Desde la obsesión por tener pareja hasta la situación de las personas LGBTQ en la tercera edad, pasando por los nuevos modelos de familia. Un amplio abanico de personajes pueblan esta historia que se desarrolla durante el periodo más gris del año.

  Preu: 19,95€

 • Literatura

  Alícia en un món real

  La protagonista del còmic Alicia en un món real supera un càncer de mama gràcies al seu esperit lluitador i positiu. Ni el periple de la malaltia ni els tractaments agressius ni l´extirpació d´un pit li han robat el sentit de l´humor. Alicia en un món real descriu el moment del diagnòstic, les proves, l’extirpació del pit i els dubtes sobre com reconstruir la seva imatge. Isabel Franc ha comptat amb la col·laboració de la il·lustradora Susanna Martín.

  Preu: 18,00€

Veure aparador