La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Artistes / Empreses > LITORENA

LITORENA

Treballo diferents materials i tècniques.

Per una banda, treballo el metall elaborant peces de joieria i bijuteria totalment artesanal (collarets, arracades, braçalets, anells, agulles de pit (o fermalls) i botons de puny). Treballo amb bronze, llautó, coure i plata. Utilitzo diferents tècniques, però sobretot els esmalts al foc sobre coure o plata. Els meus productes estan inspirats en la natura, i especialment en la vegetació i el mar (fulles, paisatges, textures) . M’agrada que les peces amb fulles estiguin identificades amb el nom comú de la planta i el nom científic, ja que per mi és una manera de donar a conèixer el que ens envolta i ajudar a que es respecti.

Per altra banda treballo també amb el vidre fos, especialment per crear petites escultures, gerros, plats, quadres, però també algunes peces de bijuteria. La fotografia també forma part de les meves peces, tant sigui incorporant-les com un gravat en metall com incorporades al vidre fos.

Des de molt jove, vaig explorar moltes tècniques artístiques amb ganes de conèixer les seves potencialitats, de manera purament autodidacte, amb llibres, fulls arreplegats de qualsevol banda o sense res més que les instruccions del producte. No obstant això, la meva formació acadèmica va seguir altres camins. Vaig estudiar Biologia, em vaig doctorar en zoologia marina al 1996 com a especialista en esponges i em van concedir el premi extraordinari de doctorat al 1997. Durant uns 15 anys em vaig dedicar a la recerca, mentre ho compaginava amb una altra feina a l’administració pública.

A mitjans del 2010 em vaig replantejar força coses. D’aquesta manera vaig iniciar el meu camí, primer cap a la cap a la joieria i els esmalts al foc i, posteriorment, cap al treball en vidre mitjançant la vitrofusió.

M’he format en diversos tallers de joieria, tant de Girona com de Barcelona, especialment el Taller925 i el Taller Perill on he fet diversos cursos d’especialització. Em vaig iniciar en la vitrofusió l’any 2015 de la ma del Taller Aleph a l’Hospitalet del Llobregat i, posteriorment, he fet diversos cursos amb la Miriam di Fiore a Itàlia.

Participo en unes 8-10 fires d’artesania a l’any en diversos pobles de Catalunya, on de vegades també faig demostració d’ofici d’esmaltat de joies.

Arxius adjunts