La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Artistes / Empreses > Mònica Miró i Vinaixa

Mònica Miró i Vinaixa

Professora a l'Escola d´Escriptura de l'Ateneu Barcelonès. Traductora, assagista, editora i poeta.

Llicenciada en Filologia Clàssica (Llatí) i en Filologia Romànica (Francès) per la Universitat de Barcelona.

Màster en Història de les Religions per la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Nascuda a Barcelona el 1969, Mònica Miró Vinaixa és llicenciada en Filologia Llatina i en Filologia Francesa i Màster en Història de les Religions. Professora, editora, traductora, poeta, assagista i divulgadora del món clàssic.

 

Ha estat docent a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Pompeu Fabra i, des de gener de 1996 fins a juny de 2017, tutora i professora col·laboradora dels Estudis d’Arts i Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya.

 

Actualment, i des del curs acadèmic 2011-2012, és professora d’escriptura creativa (gèneres narratius i autobiogràfics) i de literatura clàssica a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i imparteix cursos de Ciències de l’Antiguitat a Arqueonet.

 

Ha publicat nombrosos estudis sobre llengua i cultura llatines, literatura francesa, antropologia de les religions i llengua i literatura catalanes.

 

Col·labora amb diversos mitjans de comunicació com a difusora de la cultura grecollatina des de la comesa d’establir ponts entre el món antic i el món contemporani.

Arxius adjunts