La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > De l’Impressionisme Català al Rus: Mompou / Mussorgsky

Revista

De l’Impressionisme Català al Rus: Mompou / Mussorgsky

Joaquim Bonal, pianista
01/09/2014

Quim Bonal ens presenta un nou programa de concert per al 2015, a tenir en compte per tots aquells que estigueu interessats en programar un recital de piano vivencial.

A la primera part, les Variacions sobre un tema de Chopin, de Frederic Mompou (1893-1987) i a la segona, els Quadres d’una exposició de Modest Mussorgsky (1839-1881). Una tria molt interessant, de la qual l'intèrpret ens n'explica les motivacions. Vegeu-les:

 

— Per què Mompou i Mussorgsky?

— Hi ha un fet indiscutible en Mompou i més concretament en les variacions sobre el tema de Chopin, i és la influència de Gabriel Fauré en el mestre català. D’aquí que l’obra tingui trets impressionistes.

Quan escoltes les dues obres, tens la sensació d’estar dins d’un marc d’imatges i cadascuna reflecteix o evoca una sensació diferent.

Tot i ser de diferents èpoques, i l’obra de Mompou ser posterior, l’he col.locat al principi d’aquesta proposta perquè si bé l’obra de Mussorgsky és clarament una exposició de quadres, la de Mompou també ho podria ser ja que cada variació reflecteix un estat anímic que es pot traduir en una imatge pictòrica.

D’aquesta manera, podem entrellaçar les diferents disciplines artístiques (música, pintura) i crear a més d’un programa musical, una exposició de diferents pintures per on l’oient s'hi pot passejar i anar gaudint de la seva imaginació. 

 

Quim Bonal, pianista

En col·laboració amb Promoartyou

Arxius adjunts

comments powered by Disqus