La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > Indira Ferrer-Morató encanta el públic

Revista

Indira Ferrer-Morató encanta el públic

Indira Ferrer-Morató
Antoni Mas
01/09/2014

La soprano ha presentat aquest estiu dos programes molt diferents, però tan ben ideats i interpretats, que han estat un èxit rotund en els Festivals d'Estiu, essent ja una aposta segura per a les programacions d'aquesta propera temporada.

La darrera setmana d'agost i seguint el pelegrinatge pels Festivals d'estiu de la Costa Brava, hem pogut assistir a dos concerts, en els quals Indira Ferrer-Morató, soprano i Antoni Mas, piano ens van presentar dos programes ben diferents, però igual de fantàstics.

En el primer, titulat "D'or, corall i perles", el 22 d'agost, a l'ermita de Santa Cristina (Lloret de Mar) i dins del Cicle de concerts de l'Obreria, l'Indira va interpretar una primera part de cançó catalana, molt ben triada. Una barreja de clàssics, de cançó tradicional, sardana, i també dues peces precioses d'Antoni Mas, en la seva vessant de compositor, i que igualment va brillar en els arranjaments per a piano que va fer de les dues cançons tradicionals: "la Dama d'Aragó" i "El mariner", tan ben escrits que valdria la pena que els posés a l'abast de totes les intèrprets d'aquest país.

Indira Ferrer-Morató és una soprano molt elegant, de veu dolça i lírica, però tessitura extensa, que igualment aborda peces agudes, com també algun rol per a mezzosoprano —tal i com ho va demostrar al final de la segona part amb l'Havanera de l'òpera Carmen, de Bizet— sense patir gens i seduint els assistents.

El que podem destacar sobretot de l'Indira és la seva gran capacitat tècnica i el seu impressionant "fiato" que li permet de fer frases i finals increïblement llargs. I també de fer "piano" i aguts aguantats amb un fil de veu. Allò que s'anomena el "filato" o "filat" —si ho catalanitzem—, i que és una cosa molt difícil de trobar en altres intèrprets. Hem de felicitar-la tant a ella com a la seva mestra, Mercè Puntí, que és una capdavantera d'aquesta tècnica que esborrona i emociona tant el públic, però que dissortadament molt poques sopranos saben abordar.

A base de "filato", bon gust, bona dicció, vocalisos extensos, ornaments de veu preciosos i molta intel·ligència, tant en la tria del repertori com en la interpretació, la Indira va emocionar el públic que va aplaudir entusiasmat. La Indira va convèncer tant amb la cançó catalana com a la segona part del concert amb la tria d'àries d'òpera, oratori i sarsuela, molt conegudes per al gran públic i, per això mateix, molt atractives, sí, però també molt més compromeses a l'hora de poder conquerir un auditori, tal com ho va saber fer la nostra soprano al llarg de tot el concert.

 

El segon programa a tenir en compte va ser el presentat cinc dies després, el 27 d'agost a Campllong (Girona), dins del Festival Musicant i titulat "Entre mars".

En aquesta ocasió, la Indira Ferrer-Morató i l'Antoni Mas van presentar un programa interessantíssim, d'havaneres, però no només havaneres tradicionals, sinó havaneres de concert. Havaneres de saló.

Van dividir el concert en tres parts: la primera la formaven havaneres creades a Cuba per autors cubans. La segona, havaneres escrites per autors catalans/espanyols i compostes en tornar de la seva estada a Cuba. I la tercera part, havaneres contemporànies d'autors actuals.

Una tria perfecta. Una mostra completíssima del que es pot fer amb una havanera, quan la veu que la canta és una veu lírica. Una veu capaç de fer els aguts, els filats i els ornaments que pot i sap fer l'Indira.

Visiblement emocionada en dedicar tot el concert al seu pare, Indira Ferrer-Morató va saber esborronar també el públic de Campllong que, com el de LLoret, va acabar aplaudint entusiasmat, demanant bisos i marxant de la sala a contracor.

 

El tàndem Indira Ferrer-Morató i Antoni Mas és una opció d'alta qualitat i d'alta sensibilitat. És una opció que ensenya. I a més, és una opció que agrada. És una aposta segura a tenir en compte per a qualsevol programació d'espectacles de cara a la propera temporada.

Són músics complets, segurs. Músics d'ofici. Uns artistes i uns professionals. Músics d'arrel que saben connectar amb els gustos del públic tant si aquest és popular com culte, i en qualsevol de les opcions de programa que presentin. En ells la qualitat és tan alta que no hi ha dubte possible. Són un èxit assegurat.

 

Cristina Viñas

Directora de Promoartyou

Arxius adjunts

comments powered by Disqus