La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > Arriba la 2a edició de Choreoscope, el Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona

Revista

Arriba la 2a edició de Choreoscope, el Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona

03/10/2014

Choreoscope és el Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona, un festival on es projectaran curtmetratges de gran qualitat, tant de directors, coreògrafs i ballarins consagrats, com de nous talents. És un esdeveniment anual gratuït amb una filosofía clara: democratitzar el cinema, la dansa i el cinema de dansa. Choreoscope està dirigit a aquells que cerquen una experiència diferent, innovadora i especial.

Amb només una edició al seu darrere i amb la segona ben a prop, el Festival Internacional de Cinema de Dansa Choreoscope suma complicitats amb grans de la interpretació i de la cultura del país, com són l'actor i director Paco León, el padrí del festival, i la ballarina i coreògrafa Lali Ayguadé, l'ambaixadora, que han cregut en el projecte i s'han sumat a la iniciativa per a promocionar-la i donar-la a conèixer.

“Choreoscope une dos cosas que siento muy cercanas: mi pasado de bailarín de contemporáneo y mi presente como director de cine. Iniciativas como Choreoscope son un oasis en el árido panorama cultural español.” Paco León

“En el cinema de dansa hi ha moltes coses encara per descobrir. La dansa sempre ha sigut un art difícil per a molta gent però, potser a través de la pantalla, la gent la veu d'una manera diferent.” Lali Ayguadé

En aquesta edició, 16 i 17 d'octubre de 2014, Choreoscope projectarà 28 curtmetratges de 15 païssos diferents, entre els que es troben estrenes exclusives a Espanya i la projecció especial de dos curtmetratges amb la presència de la directora francesa Charlotte Audureau (Sur les pointes de l’indifférence) i de la directora francesa, però resident al Canadà, Izabel Barsive (Patsy). Com a novetat respecte a l'edició anterior, Choreoscope ha organitzat també la conferència La relació entre el cinema i la dansa a principis del segle XX.

Dijous, 16 d'octubre, a partir de 20h: INAUGURACIÓ: Red carpet (amb la complicitat de Kinoki Studio) + SELECCIÓ INTERNACIONAL en el cinema Maldà. Etiqueta recomendada: smart casual. Cinema Maldà: C/ del Pi, 5 - Barcelona

Dijous, 16 d'octubre, a partir de les 23.30h: FESTA OFICIAL D'INAUGURACIÓ AMB HENDRICK´S, que oferirà un còctel als assistents al bar Dos Trece. Bar DosTrece: C/ del Carme, 40 - Barcelona

Divendres, 17 d'octubre, 12h: CONFERÈNCIA La relació entre el cinema i la dansa a principis del segle XX amb la col·laboració de D+I (Danza+Investigación). Auditori del Convent dels Àngels (Centre d’Estudis i Documentació del MACBA): Plaça dels Àngels, 1 – Barcelona

Divendres, 17 d'octubre, 20h: PROJECCIÓ ESPECIAL Dancer à Québec al cinema Maldà, en complicitat amb el Bureau du Québec à Barcelone. Cinema Maldà: C/ del Pi, 5 – Barcelona

Choreoscope és un esdeveniment gratuït. Reserva la teva entrada a la web www.choreoscope.com/entrada i assabenta't de totes les novetats a la seva pàgina de Facebook, www.facebook.com/choreoscope, i Twitter, @Choreoscope.

comments powered by Disqus