La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > LIBERISLIBER

Revista

LIBERISLIBER

Llegeix amb estil
10/10/2014

Aquest cap de setmana (4 i 5 d'octubre) s'ha celebrat a Besalú la cinquena edició de LiberisLiber, la Fira d'editorials independents.

 

Des de Promoartyou hi vàrem voler ser perquè també ho hem volgut celebrar.

És a dir, fer com tots els enderiats en la lectura que han visitat la fira aquest cap de setmana: acollir-la amb festes i alegra-nos-en.

I és que donar veu i espai, en un entorn tan especial com és la plaça Prat de Sant Pere, a les petites editorials independents que massa sovint són poc visibles als grans mitjans de comunicació, ja és una bona notícia. Però si a això hi afegiu la gran diversitat i qualitat dels catàlegs, la notícia és excel·lent.

Els lectors enderiats no només han pogut comprar llibres, sinó parlar-ne amb els editors i contreure noves dèries. Perquè l'entusiasme, el fet de creure en allò que fas, s'encomana. I en el cas dels editors independents, hi hem vist, en cada llibre, una part de la seva ànima. Aquesta ànima feta dels seus gustos més personals, dels seus moments íntims de plaer lector i d'allò que consideren important de compartir.

D'aquest amor a la feina, en resulta un altre element gens menyspreable i és que els llibres estan molt ben editats: bon paper, bona impressió i estèticament molt cuidats i atractius.
Es tracta, doncs, del fons i la forma de les petites joies que les editorials independents ens ofereixen.

I tal com afirma el director de la Fira, Miquel-Àngel Codes en l'entrevista al Núvol, si “l'amenaça número 1 és la pèrdua de prestigi de l'acte de llegir... l’entusiasme dels editors a l’hora d’explicar els seus llibres, fa que lectors ocasionals es converteixin en assidus. Això evidencia que no hi ha res perdut.”

No hi ha res perdut. I tot i l'amenaça de pluja, va fer sol.

 

Roser Atmetlla

Escriptora i Editora de Promoartyou 

 

Consulteu el web de LiberisLiber 


 

Arxivat a: Editorial
comments powered by Disqus