La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > ALA VORONKOVA: UNA EMINÈNCIA DEL VIOLÍ, TAMBÉ A PROMOARTYOU!

Revista

ALA VORONKOVA: UNA EMINÈNCIA DEL VIOLÍ, TAMBÉ A PROMOARTYOU!

Ala Voronkova
15/10/2014

Fa 22 anys que la ucraïnesa Ala Voronkova va triar el nostre país per instal·lar-s'hi. Hem tingut aquesta sort i des d'aquí volem agrair-li tot el que aquesta gran mestra ens fa gaudir, ens demostra i ens ensenya cada vegada que fa sonar el seu violí.

I és que la Voronkova toca un instrument especial: un violí Gio Paolo Maggini (Brescia 1600).  Mans, fusta i talent units a favor de la millor música.


Qui és Ala Voronkova?

Ala Voronkova va ser una nena prodigi, als sis anys ja tocava el violí en públic, a Kiev, podent doncs fer el salt ben aviat a Moscú com a deixeble dels mítics Yuri Yankelevich i Nelly Shkolnikova.

Després de ser guanyadora en diversos concursos internacionals i en mig d'una carrera meteòrica a l'antiga Unió Soviètica, Ala Voronkova, juntament amb la seva família, va voler fugir del règim totalitari fent el salt cap a Europa, concretament cap a Barcelona.

Així doncs vam rebre a casa nostra una artista eminent. Una especialista en música russa, en l'escola eslava, no només pel que fa al repertori, sinó també a l'estil líric i passional amb que Voronkova toca el seu instrument.

Si a això li afegim una tècnica impecable i una oïda absoluta, estem doncs davant d'una artista destacada. De les relativament poques que es troben al món.

No en va, Ala Voronkova està triada constantment per estrenar obres de compositors contemporanis, molts dels quals li han compost i dedicat obres, amb la garantia de que ella les executarà tal i com han estat concebudes.

Ja només per tal de veure la seva magnitud tècnica, us recomanem que escolteu la versió que en fa dels 24 capricis de Paganini (DVD. Columna Música) obra de dificultat extrema a l'abast real de molt pocs.

Però Ala Voronkova no destaca només pel seu virtuosisme, sinó també pel seu frasseig i pel seu lirisme. La Voronkova emociona. Una nota mai no és igual a una altra. Ella destaca, explica, vibra, sent,... i fa vibrar i sentir.

Gràcies Ala, per ser aquí. Per haver rebut i per continuar rebent els nostres joves alumnes dins la teva aula. Aquells que encara vam tenir la sort d'haver tingut els últims romàntics com a mestres de música sabem de què parlem: parlem només de MÚSICA.

 

Cristina Viñas

Directora de Promoartyou

 

Veure el perfil complet de l'artista   

 


Arxius adjunts

Arxivat a: Editorial
comments powered by Disqus