La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > Allò que el vent s'endugué

Revista

Allò que el vent s'endugué

El llibre abans (cantonada superior esquerra) i després (cantonada inferior dreta) de la seva restauració (muntatge fotogràfic).
Esquerra: Abans de restaurar. detall del tall daurat. Dreta: Després de restaurar. S’ha substituït el vellut, mantenint els elements decoratius originals.
Enquadernació: Una plantilla feta prèviament al desmuntat fa de guia. S’incorpora el vellut i les decoracions simultàniament.
27/10/2014

No m'agrada molt tenir llibres sobre la guerra, però he de reconèixer que aquest és especialment bonic. Que l'enquadernació sigui en vellut em va semblar tot un repte de cara a la seva restauració, que per la restano ha tingut majors complicacions. Exposo la restauració d'aquest llibre pels maldecaps que m'ha donat quant a la resolució de les parts perdudes, les incrustacions en fusta. El laboriós treball de talla i el fet que la pèrdua fos considerable, sumat a que mancava un original del que copiar en bona part de les peces absents (els quatre escuts de les cantonades eren diferents) complicava bastant l'assumpte.

Restauració de l'"Atlas de la Guerra" del Centro de Historia y Cultura Militar Pirenaico (Barcelona).

veure article complet d'aquesta restauració

comments powered by Disqus