La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > Seminari "Música, Neurociència i Salut"

Revista

Seminari "Música, Neurociència i Salut"

02/12/2014

El so i la música tenen el seu origen en una vibració mecànica que, en funció dels seus paràmetres físics, és percebuda i interpretada pel nostre cervell després d'una conversió energètica. Encara hi ha "misteris" però la neurociència ens pot explicar com és aquest meravellós i sorprenent procés.

Els avenços de la neurociència han permès explicar molts fenòmens “misteriosos o màgics” gràcies a les tècniques de neuroimatge que permeten visualitzar què succeeix a les diverses parts del nostre cervell quan estem exposats a estímuls, entre ells, els musicals. En aquest Seminari  s'expliquen les bases científiques de la percepció musical i es citen exemples d'aplicacions i investigacions actuals en l'àmbit de la salut i la educació, entre altres. És un seminari bàsic per a conèixer i entendre els fonaments de les anomenades teràpies musicals.

Contingut:

  • El so i els seus principis físics.
  • Què és la música?
  • Receptors sonors i musicals: el sistema auditiu i la pell
  • Resposta cerebral als estímuls sonors i musicals: aspectes científics
  • Aplicacions i investigacions actuals.

Recomanat per als músics, psicòlegs, professionals i terapeutes de la salut.

Dia: 12 desembre, 17.30-21.00, Avgda Portal de l'Àngel 40, 3-8, Barcelona. (Necessites javascript per veure aquest correu-e) fins el dia 9 desembre

comments powered by Disqus