La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > EL PIANISTA QUIM BONAL VIATJA A LOS ANGELES

Revista

EL PIANISTA QUIM BONAL VIATJA A LOS ANGELES

06/07/2015

Quim Bonal viatjarà aquesta setmana a Los Angeles convidat per l'escola de Music Vision Studios per a alumnes avançats. Hi farà dos concerts: el dissabte 11 de juliol a l'església luterana “Prince of Peace” a Covina i el 18 de juliol a la “Stanway Gallery” de Pasadena.

 

L'any passat, al mes de maig, el pianista també va ser convidat a Paris per l'Associació Marie Jaëll, escola de pedagogia musical avançada, per donar a conèixer als alumnes la música catalana (Mompou, Granados) i espanyola (Turina, Falla).

Enguany, a Los Angeles, interpretarà Variacions sobre un tema de Chopin de Mompou, l'Andante teneramente Op 3, nº 1 de Richard Strauss, Allegro de concierto de Granados, Nocturn 1 de Danae Vlässe i acabarà el concert amb l'Estudi nº 16 de Philipp Glass.

Tal com ens ha explicat el mateix Quim Bonal, el programa pretén ser per una banda un tast de música catalana, espanyola i alemanya i, per l'altra, incloure també autors del país que l'acull. D'aquí que toqui el Nocturn 1 de Danae Vlässe, compositora nord americana i directora de Music Vision Studios i que l'última peça del concert sigui un estudi del compositor minimalista Phillip Glass (nascut el 1937), autor que recollint el ritme additiu de la música índia ha creat un estil molt propi i singular, i que potser és més conegut pel gran públic pel fet d'haver compost la banda sonora de pel·lícules com “Les hores” de Stephen Daldry.

Com a mostra de la música d'aquest autor, us deixem amb una peça que ens fascina i que serà la que Quim Bonal interpretarà a Los Angeles:  l'Estudi núm. 16, de Phillip Glass, en aquesta ocasió interpretat pel pianista Timo Andres:

 

Arxius adjunts

Arxivat a: Música, Clàssica
comments powered by Disqus