La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > Ja tenim aquí el BarnaSants!

Revista

Ja tenim aquí el BarnaSants!

22/01/2016

Aquest 21 de gener ha començat el BarnaSants 2016. En aquesta 21a edició, que se celebrarà fins al 14 d'abril, el festival ofereix una programació dedicada a la cançó d'autor amb més de 100 concerts. I que, segons el seu director, Pere Camps, busca “un equilibri entre els clàssics i els emergents” amb voluntat “intergeneracional” i tot reunint els cantautors més destacats tant dels Països Catalans com d'Europa i Llatinoamèrica.

Actuacions de Víctor Manuel, Sílvia Comes, Dominique A, Luis Pastor, Daniel Viglietti, Pau Alabajos, Joan Colomo, Flamaradas, Rozalén, Ismael Serrano, Marina Rossell i Maria Arnal & Marcel Bagés entre d'altres, que es faran sobretot a Barcelona i a l'Hospitalet de Llobregat, però també a Altafulla, Alcoi, Viladecans, Gelida, Terrassa, Sant Boi de Llobregat i Sant Sadurní d'Anoia.

En aquesta edició, el festival proposa una atenció especial sobre Veneçuela, amb 4 concerts amb artistes del país. I com a espectacle inaugural la producció pròpia “Jotes de combat”, una reivindicació “d’un dels gèneres més ignorats, per no dir menystinguts, de la nostra tradició musical, la jota, en la seva versió de les Terres de l’Ebre.”

El lema d'aquesta edició és “Les úniques esglésies que il·luminen són les que paguen el rebut de la llum”. Una actualització de la consigna anarquista de Kropotkin i que Pere Camps ha adaptat per denunciar “la pobresa energètica que es viu al nostre país”.

Al cap i a la fi, la cultura no és ni un producte superflu ni un fenomen que transcorri més enllà de les realitats socials més dures. En aquest nostre país els artistes han estat castigats amb un IVA cultural que sobretot ha servit per enviar-los a l'atur. I no és pas la gran indústria cultural la que més ha patit amb aquestes mesures. En aquest sentit, el “BarnaSants” vol esdevenir també un festival en lluita per a la reivindicació dels cautautors i de la cultura des de la diversitat i la pluralitat.

Tal com diu Jordi Bianciotto a la mateixa web del BarnaSants en presentar l'edició 2016: “Trobadors acústics o elèctrics, urbans o feréstecs, sols o en equip, alguns dels quals tenen en el festival un aliat imprescindible per a les seves carreres. Sense BarnaSants, tots ells serien una mica més infeliços. I nosaltres també.”.

Des de Promoartyou els felicitem i ho compartim. El BarnaSants és un gran esdeveniment! No us el perdeu!

Arxivat a: Música, Cantautors
comments powered by Disqus