La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > CONCERT BENÈFIC PELS NENS DE CAMBOTJA AMB UNS INTÈRPRETS DE LUXE!

Revista

CONCERT BENÈFIC PELS NENS DE CAMBOTJA AMB UNS INTÈRPRETS DE LUXE!

29/02/2016

S'interpretarà el cicle WINTERREISE (Viatge d'hivern) de Franz Schubert. Els beneficis aniran destinats al 100%, al REFUGI KOL, que vetlla per l'alimentació, sanitat i alfabetització dels nens de Cambotja. Omplim el Teatre de Sarrià!

 

El Teatre de Sarrià convertit en el Gran Teatre del Liceu amb aquests intèrprets:

Joan Martín-Royo, baríton, i Pierre Réach, piano, seran els nostres intèrprets de luxe, per a un concert que es farà íntegrament en benefici de l'ONG  Le Refuge Kol, de Cambodja, el diumenge 13 de març a les 17 hores al Teatre de Sarrià.

Le Refuge Kol està situat a 60 km. de la capital del país, Phnom-Penh. Es tracta d’un centre sòcio-educatiu situat en un poble pobre, l’economia del qual es sustenta essencialment en la cultura de l’arròs i en treballs precaris. El dispensari té empleades a nou persones, la qual cosa ofereix un modus vivendi a diverses famílies de l’indret.

«Le Refuge Kol», tractant-se d’una petita estructura, és gestionat el més escrupulosament possible i l’implicació dels seus fundadors, en especial de la mezzo-soprano Sophie Koch, permet destinar el 100% dels donatius en benefici exclusiu del Refugi.

La benvinguda a aquest concert benèfic anirà a càrrec de Didier Laclau-Barrère, president del refugi i Sam Abrams, poeta i crític literari, en farà la presentació.

El cicle de lieder Winterreise (Viatge d’hivern) amb música de Franz Schubert consta de 24 poemes de Wilhelm Müller

 

Entrada general: 16€. 

Venda d’entrades a la secretaria i taquilla del teatre,
de dilluns a dissabte de 18h a 20,30h

 
Donatius fila 0 al compte:
ES79 2100 1008 4102 0031 4990  

(telèfon 93 203 97 72, correu electrònic: (Necessites javascript per veure aquest correu-e))
i en aquest enllaç

 

Joan Martín-Royo, baríton

Llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, Joan Martín-Royo estudià composició, piano, violí i fagot al Conservatori del Liceu. Pel què respecta al cant, fou alumne de M. Puntí i amplia coneixements amb C. Chausson, Ch. Ludwig, E. Söderström, Th. Quasthoff, A. Décarsin, D. Laclau-Barrère i J. Van Dam. Fou guanyador del Tercer Premi del Concurs Viñas i “Preisträger” del Mozarteum de Salzburg.

Ha actuat en escenaris com el Liceu, L’ Auditori i el Palau de la Música (Barcelona), Teatro Real (Madrid), òperes de Monte-Carlo, Roma, Gènova i Santiago de Xile, la Komische Oper de Berlín, Concertgebouw d’Amsterdam, Kennedy Center (Washington), Festival de Glyndebourne, Teatre dels Camps Elisis i Teatre del Châtelet (París), Teatre de la Monnaie i Palais Bozar (Brussel·les) i el Teatro Regio (Parma).

 

Pierre Réach, piano

Concertista i recitalista de prestigi internacional, Pierre Réach va ser alumne de d’Y. Lefébure, d’Y. Loriod i de M. Curcio, a més d’ampliar coneixements amb A. Rubinstein, A.Weissenberg i P. Badura-Skoda.

Fou guardonat en diferents concursos internacionals, entre els quals cal destacar el premi Olivier Messiaen, la Medalla Arthur Rubinstein, el premi Pozzoli o el segon premi en el Concurs Maria Canals de Barcelona.

Desenvolupa una intensa activitat pedagògica com a professor titular al Conservatori Superior de París i a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), a més de ser professor “honoris causa” pel Conservatori Superior de Xangai. Imparteix també masterclasses regularment al Japó i als Estats Units. Recentment ha estat nomenat “Cavaller en l’Ordre de les Arts i les Lletres” pel Ministeri de Cultura francès.

 

Sam Abrams, poeta i crític literari

D. Sam Abrams va nèixer a Beckley, West Virginia, Estats Units, l’any 1952. És Llicenciat en Hispàniques per la Universitat Autònoma de Barcelona. És professor, poeta, traductor, crític i assagista. Ha estat Secretari del Centre Català del PEN. Col·labora habitualment als suplements culturals d’El Punt/Avui i el Mundo Catalunya.

El 1998 va rebre de la Fundació Lluís Carulla el Premi d’Actuació Cívica. El 2010 va ser guardonat amb el 31è Premi d’Assaig Carles Rahola per l’obra “Llegir Maragall, ara”.

 

Més informació sobre Le Refuge Kol

Le Refuge Rol, a Cambodja, és situat a 60 km. de la capital del país, Phnom-Penh.

Es tracta d’un centre sòcio-educatiu ubicat en un poble pobre, l’economia del qual es sustenta essencialment en la cultura de l’arròs i en treballs precaris.

El dispensari té empleades a nou persones, la qual cosa ofereix un modus vivendi a diverses famílies de l’indret.

«Le Refuge Kol», tractant-se d’una petita estructura, és gestionat el més escrupulosament possible i l’implicació dels seus fundadors, en especial de la mezzo-soprano Sophie Koch, permet destinar el 100% dels donatius en benefici exclusiu del Refugi.

La missió del Refugi és molt diversa. La seva acció s’articula en diferents branques:

  • En primer lloc, és una escola que acull al voltant de 150 alumnes d’edats compreses entre els 6 i els 18 anys. El seu objectiu principal és la lluita contra la desescolarització i l’analfabetisme. A tal efecte, l’ensenyament és centra en: el Khmer (idioma oficial de Cambodja) així com en l’Anglès per a tots els alumnes. I també en les Matemàtiques per als més petits. Per a transmetre aquests ensenyaments, la institució té en nòmina a 3 professors.
  • El «Refuge» acull també una quinzena d’infants abandonats, els quals han estat confiats a la nostra organització per les seves famílies.
  • Le Refuge Kol creà també fa uns anys una consulta de dentista al servei de tot el poble i, per extensió, de tota la província. Els nens en tenen l’absoluta prioritat. Dentistes khmers remunerats vénen regularment al Refugi. Però també missioners voluntaris, els quals realitzen estades de manera continuada al «Refuge»
  • 38 dels nens més econòmicament desfavorits són apadrinats. Reben arròs i aliments per a la seva família
  • Dos cops al mes s’organitzen consultes mèdiques
  • Una infermera, a la qual se li proporcionen medicaments de primera necessitat, es troba a disposició les 24 hores del dia per tal de socórrer en casos d’urgència
  • «Le Refuge» és també un lloc de convalescència. Un organisme associat que realitza operacions cardíaques per a persones indigents envia els seus pacients en mode post-operatori. Són una mitjana de 4 pacients per mes, cadascun d’ells amb un acompanyant. Els malats hi són en règim d’allotjament, d’alimentació i de cures mèdiques
  • «Le Refuge Kol» ofereix, finalment, 3 cops per setmana, els matins, un àpat complet extra a 80 infants, els quals a la seva llar no tenen més que un àpat diari i una sopa d’arròs per a l’esmorzar.
comments powered by Disqus