La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > MUSEO DEL HORMIGÓN: impressions en un museu de contrastos

Revista

MUSEO DEL HORMIGÓN: impressions en un museu de contrastos

Museo del Hormigón
Espacial 2 (1970)
Espacial (1970)
Flexiones (1975)
Museo del Hormigón (detall)
08/03/2016

Entrar dins una escultura per veure escultures... Entrar dins el fred formigó i sentir una esgarrifança, ... d'emoció. Son impressions prèvies a l'amable i sentida explicació de A. Manuel Mateos Puente fill de l'artista Angel Mateos, artífex d'aquesta impressionant iniciativa privada que trobem al poble de Doñinos a pocs quilòmetres de Salamanca.

Calfred, deia, pel xoc tèrmic i la fredor del material, l'edifici (amb aparença de búnquer), en front de  la sensibilitat i calidesa de les escultures, la il·luminació, i la seva presentació amb registres totèmics que ens transporten, per un moment, a allò que de sagrat té l'escultura.

Mentre A. Manuel desgrana la seva explicació, barreja d'admiració i gran coneixement de l'obra, ens fa arribar un sentiment de frustració per les dificultats d'obtenir un recolzament institucional, necessari per a la pervivència de l'obra. Mentre desgrana, doncs, aquestes vivències i conviccions, aparentment centrades de forma exclusiva en l'obra, se'ns fa més nítida (se'ns va desvetllant) la figura del pare-artista. Impossible de separar. Entreveiem un artista apassionat i compromès, de caràcter fort, amant de la seva feina, de la soledat del taller i poc amic de “l'espectacle públic”.

Després de passar per les tres sales que composen el Museu, la sensació del començament persisteix. I la pregunta també, què té de sagrada aquesta col·lecció?

El misteri de tota obra art feta amb passió i honestedat?

Us recomanem d’anar-hi per contestar aquestes preguntes i d'altres que de segur us provocarà la visita. Una bona obra, més que no pas respostes, hauria de provocar preguntes.

Val la pena dedicar-hi una estona. Però aneu-hi sense presses ja que allí dins, malgrat el pes del formigó, el temps passa volant.

En el cas que no us sigui possible anar-hi, val la pena fer una visita virtual a la pàgina web http://www.museodelhormigon.com/

 

Fèlix Atmetlla

Escultor 

 

Imatges exteriors: Fèlix Atmetlla

Imatges escultures: Reproduccions del catàleg Àngel Mateos 1958 – 1988 DLS-674-1994

comments powered by Disqus