La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > “Trencadís. Reflexions interdisciplinàries a través de la literatura”

Revista

“Trencadís. Reflexions interdisciplinàries a través de la literatura”

29/03/2016

Un cicle de xerrades al voltant d'obres literàries De l'1 de març al 19 d'abril de a les 18.30. Activitat gratuïta Organitza Museu Etnològic - Museu de Cultures del Món de Barcelona

Què tenen en comú els Castellers, els inuit o Joan Amades? Aparentment sembla que poc o res, però els podreu trobar junts i conèixer més sobre ells en el nou cicle literari del Museu Etnològic- Museu de Cultures del Món de Barcelona.

 A partir de l'1 de març, tertúlies i xerrades al voltant de diverses obres literàries descobreixen, entre d'altres, la història dels Castellers i desvetlla perquè aquesta magnífica torre humana ha estat declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco, o bé com és el dia a dia dels inuits en tundres del nord de Canadà, Alaska i a Groenlàndia. A través d'anècdotes i conversant amb els escriptors i estudiosos de diversos àmbits, molts dels secrets de l'Amèrica indígena, els tradicionals "ex-vots" o el món de les drogues, conviuran en aquesta aproximació al coneixement de pobles i costums.

 

˃ El cicle de xerrades es farà tant al Museu Etnològic, al passeig de Santa Madrona, com al
   Museu de Cultures del Món, al carrer Montcada, des de l’1 de març fins el 19 d’abril de 18:30 a 20:00.
   Entrada gratuïta.
   Consulteu el programa per participar de les converses en cada museu.

 

Museu de Cultures del Món

1.03.2016:

“Els primers castellers (1813-1851)" al voltant del llibre amb el mateix títol “Els primers castellers (1813-1851)", escrit per Joan Climent amb el pròleg de Josep Fornés Garcia.
Idiomacatalà.
Intervindran:
  Joan Climent Ferré, escriptor i  Josep Fornés Garcia, Director del Museu Etnològic-Museu de Cultures del Món de Barcelona.
On: Passeig de Santa Madrona, 16-22 (Montjuïc)

 

9.03.2016:

"Etnografia i drogues: dels baixos fons a les pistes de ball" entorn als llibres "A tumba abierta. Autobiografía de un grifota" d'Oriol Romaní  i "Sin pasarse de la raya. La normalización de los consumos de drogas" de David Pere Martínez Oro. 
Idioma:
 català.
IntervindranOriol Romaní (URV) i David Pere Martínez Oró (UAB). Modera: Aurelio Díaz (UAB).
On: C/ Montcada, 12

Col·laboració amb l'ICA, Institut Català d’Antropologia.

 

Museu Etnològic de Bracelona

15.03.2016:

"L’antropologia americanista avui" presentació del nou número de Quaderns “Campos imprevistos: etnografías contemporáneas de la América Indígena”.
Idioma:
 català.
Intervindran:  Gemma Orobitg Canal (UB), Ignasi Terrades Saborit (UB) i Mònica Martínez Mauri (UB).
On: C/ Montcada, 12
Col·laboració amb l'ICA, Institut Català d’Antropologia.

 

22.03.2016:

“Antropologia del gel i expedicions a les regions polars” al voltant dels llibres: "Los poetas del Ártico. Historias de Groenlandia" i "Los inuit. Cazadores del Gran Norte" de Francesc  Bailón Trueba  i "Terres del Nord. Viatge per Alaska i el Yukon" de Jordi Canal-Soler.
Idioma: català.
IntervindranFrances Bailón Trueba (antropòleg), Jordi Canal-Soler (escriptor i viatger) i Josep Fornés
(Director del Museu Etnològic-Museu de Cultures del Món de Barcelona)
On: Passeig de Santa Madrona, 16-22 (Montjuïc
)

 

29.03.2016:

“La resistència indígena davant de la conquesta” al voltant del llibre amb el mateix títol “La resistència indígena davant la conquesta” de Josefina Oliva de Coll. Traduït al català per Ramon Pelegrí.
Idioma:
 català.
Intervindran: Ramon Pelegrí i Marisa Sánchez David.
On: C/ Montcada, 12

 

05.04.2016:

"L’Epopeia californiana de catalans i illencs" al voltant del llibre amb el mateix títol "L’Epopeia californiana de catalans i illencs (1764-1848)", escrit per Santiago Suñol i Molina.
Idioma: català.
IntervindranSantiago Suñol Molina, escriptor i Josep Ma. Orteu i Balust, editor.
On: Passeig de Santa Madrona, 16-22 (Montjuïc
)

 

19.04.2016:

“Els exvots, també patrimoni ” al voltant del llibre "Els ex-vots" de Joan Amades. Presentat per Gustau Molas i Antoni Serés.
Idioma:
 català
IntervindranGustau Molas i Antoni Serés, membres de l'Associació Cultural Joan Amades, i Josep Fornés Garcia, Director del Museu Etnològic-Museu de Cultures del Món de Barcelona.
On: Passeig de Santa Madrona, 16-22 (Montjuïc)

 

comments powered by Disqus