La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > Si us agrada l'havanera... "EL CAFÈ DE L'HAVANA", un espectacle complet que no us podeu perdre!

Revista

Si us agrada l'havanera... "EL CAFÈ DE L'HAVANA", un espectacle complet que no us podeu perdre!

14/04/2016

Parlar de l’espectacle teatre-musical “El cafè de l’Havana”, suposa parlar de quelcom completament nou i molt engrescador. Des del dia de l’estrena del Teatre Kursaal de Manresa, cada vegada que aquesta unió d’artistes surt a l’escenari, podem comprovar que el públic, amb les seves rialles i aplaudiments continuats, agraeix la frescor i la sorpresa amb la qual se’ls està obsequiant.

 

I és que “El Cafè de l’Havana” no és un espectacle d’havaneres convencional. Per primera vegada queden demostrades dalt de l’escenari, les diferències i trifulgues que han mantingut durant anys  i anys, dos grups tant significatius dins el món de l’havanera com són el Port Bo i els Pescadors de l’Escala. Unes controvèrsies que potser mai, ni ells mateixos, han sabut en quin moment i per què van començar.

Amb enginy i gràcies al guió de Carles Casanovas, director i integrant del grup Port Bo, queden paleses aquestes pica-baralles, que es resolen amb grans tocs d’humor i sempre amb aquella ironia fina, típica de la gent de mar de la costa catalana.  

Rialles doncs del públic que, a més  gaudeix d’un espectacle on la música, a part de molt ben interpretada per aquests dos grups punters, ha estat molt ben triada i també molt ben tractada gràcies als arranjaments del mestre Antoni Mas.

Però la cosa no acaba aquí i és que, per si fos poc, la història avança contínuament i no ens quedem només amb les havaneres i els cants de taverna que es coneixen a Catalunya, sinó que tots ells, com extasiats per una mena de somni i enyorança de les cubanes, condueixen la música cap al record d’aquells vells salons senyorials, on les havaneres eren cantades per veus líriques. En aquest punt és on intervé la soprano Indira Ferrer-Morató, especialista en el gènere, que tot fent el paper de la mulata “Indira”, va interpretant magistralment aquelles peces emblemàtiques, que completen l’espectacle, aportant-li el seu punt just de seducció i de romanticisme.

No us podem explicar el final. Això és quelcom que el mateix públic haureu de descobrir. És per això que proposem que vingueu a gaudir d’aquest “El Cafè de l’Havana”, com un autèntic elixir que prometem que us agradarà perquè, funció rere funció, veiem que comporta un èxit assegurat.

 

Cristina Viñas

Directora de Promoartyou


Propers concerts de El Cafè de l'Havana

  • Dissabte 16 d’abril, 8:30 h - Cinema Montserrat. a Tossa (Girona).  Dins dels actes de la "I Fira dels Indians". 

    Entrada: 10€. Les entrades es podran adquirir a la Casa de Cultura (Av. Pelegrí, 8, Tossa, Tel. 972 34 09 05, de dilluns a divendres de 10h a 13h i de 16h a 19h; i el mateix dia al Cinema Montserrat abans de començar l'espectacle.

  • Diumenge 17 d’abril  a les 18.30 h a l'Espai La Pineda. a St. Gregori (Girona). Venda d'entrades anticipades a l'Ajuntament i a Cal Bolet a 12 €. A taquilla: 15 €. Per als socis del Casal Sant Grau: 8 
  • Divendres 13 de Maig a les 22 hores, al Teatre Casino de Llagostera (Girona). Preu 8 €

 

 

Notícia Prèvia publicada al diari de Santa Coloma de Gramanet:

Avui el Teatre Josep M. de Segarra de Sta. Coloma de Gramenet ha penjat el cartell de complet (vora 500 persones), per assistir al tercer assalt d'aquest particular combat que disputen a manera d'espectacle/concert i dins d'un imaginari Cafè de L'Havana els grups Port-Bo VS. Els Pescadors de L'Escala, amb uns neutrals Antoni Mas i Indira Ferrer que forcen una bona entesa entre tots dos. I on com no podia ser d'altra manera el que surt guanyador és el cant de taverna i la seva llarga historia.

Durant hora i mitja i a través d'un enginyós i divertit guió, es dóna a conèixer com, quan i perquè les populars havaneres van arribar i arrelar a la nostra terra des de la llunyana Cuba. Intercalant amb peces antigues com Tu/Tecla, La Colombiana, El Seductor o Quiereme Mucho fins a les més contemporànies La Trifulga, Encisadora o Busca'm a L'Empordà. I la presentació en societat d'una de les últimes creacions dels Mestres Mas/Casanovas que dóna nom a l'espectacle; En un cafè de L'Havana.

Per gaudir i formar part d'un bon espectacle, conèixer que hi ha més enllà de El meu avi i La Bella Lola, no dubteu a entrar en aquest particular cafè si en teniu l'ocasió, independentment de qui estigueu a favor …

(Silvia Farràs)

 

comments powered by Disqus