La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > La matemàtica de la història d'Alexandre Deulofeu a TV3

Revista

La matemàtica de la història d'Alexandre Deulofeu a TV3

07/06/2016

El nét del pensador del segle XX, Juli Gutiérrez Deulofeu, ens presenta un documental sobre el seu avi, Alexandre Deulofeu. Aquest pensador va realitzar una mirada històrica comparant diverses civilitzacions i arribant a la conclusió que la majoria presenten els mateixos esquemes històrics.

 

Ara us explicaríem mil anècdotes i comentaris d’en Juli Gutiérrez i del llibre La matemàtica de la història: Alexandre Deulofeu o el pensador global, de la tasca diària de l’autor i dels anys que portem amb la tasca feixuga i apassionant de rescatar de l'oblit la figura de Deulofeu. Però us deixem aquest exemple i una forta abraçada a tots els qui feu possible aquesta realitat...

Lapislàtzuli Editorial

 

 

Aquestes i altres prediccions van ser fetes per Alexandre Deulofeu a partir de la seva teoria històrica, batejada per Francesc Pujols com La matemàtica de la història. Si tot això s’acompleix, deien els crítics de l’època, haurem de convenir que Deulofeu li ha pres el pols al rellotge de la Història. El rellotge de la Història... Més de seixanta anys després no s’avança ni es retarda. L’ordre dels esdeveniments és perfecte, matemàtic. Només cal fer un cop d’ull al cicle històric de cada civilització, de cada poble, de cada imperi, de cada una de les grans potències. Res no ho pot aturar.

comments powered by Disqus