La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > 50a Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell al Palau!

Revista

50a Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell al Palau!

Indira-Ferrer Morató cantant havaneres
Indira amb Port Bo a l'espectacle "El Cafè de l'Havana"
Caràtula de darrer disc de la Indira sobre l'havanera lírica "Entre dos mars"
26/09/2016

El proper , DIJOUS, 29 DE SETEMBRE DE 2016 – 19.00 h. Hi intervindran els següents artistes: Son de l’Havana, Arjau, Indira Ferrer i Antoni Mas, Els Cremats i Port Bo

Sí, ja fa 50 anys que es va fer la primera cantada d'havaneres a Calella de Palafrugell, en concert. I any rere any grups i cantants d'havaneres han anat acudint a una cita que cada vegada ha tingut més seguidors i més ressò.

Per celebrar aquests 50 anys de la memorable cantada a Calella, enguany s'han estat organitzant exposicions, xerrades, conferències, ... arreu del territori. I per cloure aquesta edició, aquesta tardor els grups d'havaneres mes emblemàtics han estat cridats a dur aquesta celebració a les sales de concert de tot Catalunya. És per això que aquest 29 de setmbre s'omplirà el Palau de la Música Catalana i al llarg d'octubre es programaran concerts a l’Auditori de Girona, al Teatre Ateneu de Tàrrega i a l’Auditori Pau Casals del Vendrell.


Programa

Son de L’Havana
La barca Xica 
Yo te diré
El capità
Veinte años 
Onades dins el cor 

Arjau
Avi Mèliu 
Tamariu
Ven y ven 
La Paloma
Un llop de mar  

Indira Ferrer i Antoni Mas
Mariner de terra endins 
La vila del peix fregit
Rosina 
Colors 
Habanera de Carmen

Els Cremats
Mare vull ser pescador 
Allá en La Habana 
La taverna del vell mercant 
Habaneras de La Habana  
Con toda la mar detrás  

Port bo
Totes ses deixades són perdudes 
Golondrinas Yucatecas  
Lola la tavernera 
Casanovas
La caña dulce 
La gavina   

Cants comuns
El salanc de Calella 
La bella Lola 
El meu avi 

 

Quines han estat les motivacions d'aquests 50 anys d'havaneres?

Reproduïm aquí el text de presentació, extret el programa de mà que també us adjuntem:

 

Cultura en majúscules

Vivim en una societat amb presses i en un món, el del segle XXI, on tot muta a una velocitat espectacular. Si celebrar un cinquantenari és sinònim de durabilitat, de persistència i d’èxit, fer-ho a l’entorn de la cultura popular d’un territori té un mèrit inqüestionable.

Quan fa cinquanta anys els Alsius, Martí, Pericot, Sirés i Morató van organitzar la presentació d’un llibre que recollia la tradició oral de cantar a les tavernes aquestes cançons, les seves lletres i notes, ho feien en un intent d’evitar la desaparició definitiva d’aquesta part de la nostra història.

Cap d’ells no podia imaginar que cinquanta anys més tard s’haurien compost més havaneres de les que s’havien sentit mai, i que la Cantada que va sorgir d’aquella presentació seria capaç de reunir en aquest aplec anual una munió impressionant de persones, vingudes d’arreu del país, i que les televisions, les ràdios i els diaris hi serien per donar testimoni als que no poden gaudir del plaer de viure-ho en directe.

Tampoc que ho celebraríem cantant algunes de les havaneres més populars sortides de les tavernes de Calella al Palau de la Música Catalana, l’auditori històric de Catalunya. A tots els qui sou aquí, moltes gràcies.

Sense vosaltres l’esforç no hauria donat fruit. Ara escolteu, canteu, gaudiu i feu part activa d’aquesta festa de la música i de la terra que tant estimeu.

 

 

Per a més informació, llegiu aquí l'article que el diari ARA va publicar per explicar aquesta commemoració dels 50 anys de la cantada d'havaneres.

 

Preu: entre 20 i 30 Euros

VENDA D'ENTRADES   

 

Aquí teniu un web on podreu trobar en CD, les peces del repertori del concert i moltes més!
 

Arxius adjunts

comments powered by Disqus