La xarxa professional d'artistes i empreses culturals

Inici > Revista > Conferència: «La Matemàtica de la Història» d' Alexandre Deulofeu a Lleida

Revista

Conferència: «La Matemàtica de la Història» d' Alexandre Deulofeu a Lleida

05/10/2016

Es poden pronosticar amb exactitud científica els fets històrics futurs, fins i tot la independència de Catalunya? Un geni català, Alexandre Deulofeu, ho va deixar, més que pronosticat, escrit i calculat.

Us informem de la propera conferencia col·loqui del Sr. Juli Gutièrrez Deulofeu sobre la teoria que quantifica la dinàmica dels cicles històrics i de les civilitzacions, amb previsió dels cicles futurs. Pensament del filòsof, matemàtic, farmacèutic, químic, historiador de l’art i artista, i pensador global, Alexandre Deulofeu.

Una de les assignatures pendents d'Alexandre Deulofeu (1903-1978) en vida seva va ser intentar difondre la seva «Matemàtica de la Història» a les terres del ponent català. Amb aquesta conferència del seu nét i continuador, a la capital de la «Terra Ferma», contribuirem a compensar aquest greuge històric.

S’imaginen que fa setanta anys, en plena Guerra Mundial, algú hagués pronosticat el fracàs de l’experiència marxista, el despertar xinès, la decadència colonial de França i Anglaterra, el caos italià, la derrota alemanya a la Segona Guerra Mundial i el seu paper principalíssim, director d’una Europa que ha d’unir-se sota la seva ègida en el segle XXI, la deriva dels Estats Units vers formes de poder dictatorials i fins i tot la independència de Catalunya? I això quan la dictadura franquista ofegava totes les llibertats?

 

Dia i hora: dijous, 6 d'octubre del 2016 a les 19:30 h.

Lloc: Sala Nausica de l'Ateneu Popular de Ponent, carrer Pau Claris 10 de Lleida.

 

Enllaç del lloc web de l'Ateneu:

 

http://www.ateneulleida.cat 

Enllaç de la ubicació de la seva seu, segons «Google Maps»:

https://www.google.es/maps/place/Carrer Pau Claris, 10, 25008 Lleida/@41.6221859,0.6197265,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x12a6e040f69ed521:0xe07c39addb787fa1!8m2!3d41.6221819!4d0.6219152?hl=ca


Més informació sobre Deulofeu i la «Matemàtica de la Història» a: 

http://deulofeu.org


COMPRAR EL LLIBRE a:

http://lapislatzuli.com/Matematica-de-la-historia/Alexandre-Deulofeu


comments powered by Disqus